Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, ilk etapta Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi, Çarşamba ve Bafra Devlet Hastaneleri'ne güvenlik sistemi kurulacağını ifade etti.

ORUÇ BİLGİ VERDİ

Samsun Medya Grubu'na giriş kapısına güvenlik sistemi kurulacak hastanelerle ilgili bilgi veren Oruç, şöyle konuştu:
"Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, hastane girişlerine güvenlik sistemlerinin kurulacağını açıkladı. Samsun'da sistemin kurulumu ile ilgili çalışmalar başladı. Bu kapsamda ilk önce Eğitim ve Araştırma Hastanesi giriş kapısına güvenlik sistemi kurulacak. Ardından Gazi Devlet Hastanesi ile Bafra ve Çarşamba Devlet Hastaneleri girişlerine bu sistem yapılacak."

'ARTIK SON BULSUN'

Oruç sağlıkta şiddetin son bulmasını temenni ettiklerini belirterek, "Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan güvenlik sistemi, sağlık çalışanlarının korunması adına önemli bir hizmet olacak. Sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddet olayları bizlerin ciddi manada moralini bozuyor. Artık sağlıkta şiddetin sona ermesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın, yoğun bir tempoda çalışan sağlık çalışanlarımıza karşı duyarlılık ve saygı göstermelerini istiyoruz" dedi.

Haydar ÖZTÜRK-Samsun Gazetesi

Editör: TE Bilisim