Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022'ye Üsküdar'da bulunan 112 Acil Anadolu Komuta Merkezi'ndeki görevli sağlık çalışanlarıyla birlikte girdi. Burada görevli sağlık çalışanlarının yeni yılını kutlayan Bakan Koca, 112 telsizinden anons yaparak bölgelerinde ve istasyonlarında görevli olan diğer sağlık çalışanlarının da yeni yılını kutladığı bir konuşma gerçekleştirdi.

"BU FEDAKARLIĞA MİLLETİMİZ ŞAHİT OLDU"

112 telsizinden sağlık çalışanlarına yeni yıl konuşması yapan Bakan Fahrettin Koca, "İstanbul Anadolu 112 komuta merkezinden tüm istasyonlara sesleniyorum. Beni sesimden tanıdığınızı düşünüyorum. Siz değerli 112 çalışanlarımızla birlikte tüm sağlık çalışanlarımıza mutlu yıllar ve iyi mesailer diliyorum. 2022 yılının mutlu, huzurlu ve güvenli bir yıl olmasını temenni ediyorum. Özellikle sağlık çalışanları olarak son 2 yılı zorlu bir dönem olarak geçirdik. Başta hekimlerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız insanüstü bir gayretle çalıştılar ve bu fedakarlığa milletimiz şahit oldu. Türkiye'nin önerisi ile 2021 yılı sağlık çalışanları yılı ilan edildi. Her yıl ve her gün, gelecek günlerin daha sağlıklı ve huzurla ve güvenle geçirilmesi için yoğun çaba gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Özellikle bugün İstanbul'dan yeni yıla girmenin bir anlamı var. Bildiğiniz gibi son dönemde Omicron varyantı ile ilgili yoğun bir gündem var. İstanbul'da 5 katına çıkan bir vaka sayısına şahidiz. Bugün bütün başhekim arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık ve alınabilecek tedbirleri konuştuk.

"HASTANE YÜKÜMÜZÜN DÜŞÜK OLMASI SEVİNDİRİCİ"

Vaka sayısının bu kadar yüksek olmasına rağmen şu anda hastane yükümüzün aynı oranda olmayıp hatta daha düşük olduğunu görmemiz sevindirici. Özellikle yeni dönemde vatandaşlarımızın kişisel tedbirlere daha çok önem vermesini istiyoruz. Yeni yılın sağlık çalışanlarımız açısından daha huzurlu ve daha güvenli hasta hekim açısından daha verimli bir yıl olmasını diliyorum. Özellikle bu dönemde hekimliğin ve sağlık çalışanlarının saygınlığının daha da artması için çalışacağımızı vurgulamak istiyorum. Hepinize mutlu, huzurlu, güvenli ve daha az yorucu bir yıl diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim