Kamuoyunda ‘af yasası’ olarak nitelendirilen ceza infaz düzenlemesi için geri sayım devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde önce MHP lideri Devlet Bahçeli’den ardından da AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan açıklama gelmişti.Konunun önümüzdeki günlerde Meclis’in gündemine gelmesi beklenirken süreçle ilgili son açıklama ise Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den geldi.

BAKAN GÜL’DEN ‘AF YASASI’ AÇIKLAMASI

Bu konuda hem MHP'den hem partimizden açıklamalar oldu. Meclis açıldığında bu konu AK Parti grubu başta olmak üzere Meclis'in gündeminde olan bir konu. Grubumuzun konuyla ilgili kararı nedir, teknik hususlar nelerdir, akademi ne diyor? Biz teknik olarak baktık artık Meclis karar verecek. Yaşlı, kadın, hamile vs infazın evde çekilmesi, hafta sonu infaz gibi uygulamalar... İyi halin de değerlendirildiği öneriler de var. Ancak son takdir elbette Meclis'indir.
MHP TEKLİFİ NEDEN BEKLEMEYE ALMIŞTI?

MHP’nin teklifi beklemeye alması ile ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un açıklamaları şöyle: MHP’nin kendi teklifini beklemeye alması da bakanlığın düzenlemesini görmek, ona göre katkıda bulunmak içindir. Bütçe görüşmelerinden sonra da konu gündeme gelecektir.

Editör: TE Bilisim