“Gaziantep’teki sağlık tesisleri geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığınca verimlilik denetiminden geçmişti. Denetimde, Poliklinik, Görüntüleme, laboratuvar, Acil Servis, Yataklı Servis, Yoğun Bakım, doğumhane, ameliyathane, sterilizasyon, eczacılık, medikal depo, biyomedikal depo, ayniyat depo, teknik hizmetler, klinik mühendislik, muhasebe ve bütçe uygulama gibi servis ve birimleri bakanlığın belirlediği standart ve kriterlere uygunluğu inceleniyor. Denetime ilişkin puanlar açıklanınca ortaya çok ilginç sonuçlar çıktı.”

Açılması yılan hikayesine dönen ve hala tam kapasite açılamayan Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi Yeni hastane olmasına rağmen 79 puan alarak hayal kırıklığı yaşattı. Zaman zaman akan çatısı, zaman zaman çalışmayan havalandırma sistemi, zaman zaman ise yönetimce personele uygulanan mobbinglerle gündeme gelen Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi aldığı bu puanla da hayal kırıklığı yaşattı.

EN YÜKSEK PUAN NİZİP DEVLET HASTANESİNE..

Yapılan değerlendirmede eski binasına ve Suriyeli hasta yoğunluğuna rağmen Yönetimin ve çalışanların özverili çalışmaları neticesinde 95,7 puan ile en yüksek puanı Nizip Devlet Hastanesi alarak bu alanda zirvenin sahibi olurken onu Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 95 puan ile ikinci olarak izledi. Şehitkamil Devlet Hastanesi 89,5, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi 89 puan alırken, 25 Aralık Devlet Hastanesinin ise 88 puan aldığı öğrenildi.

PANDEMİ HASTANESİ SINIFI GEÇEMEDİ..

Dünya Sağlık Örgütü tarafından corona virüsün pandemi ilan edilmesiyle Covid-19 şüphesi bulunan veya teşhisi konulan hastalarının Gaziantep’te tedavi edileceği Karantina hastanesi olarak Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen Abdül Kadir Yüksel Devlet Hastanesi Türkiye’nin en genç hekim kadrosu ve son model tıbbı teknolojilerle donatılmış hastanelerin başında gelen bu hastanenin yönetim zaafiyetinden dolayı 79 puan alarak hayal kırıklığı yaşattı..

Kaynak:memohaber.com

Editör: TE Bilisim