Burcu CANSU

Halk sağlığı uzmanları Ramazan Reha Erken ve Ahmet Ergin’in düzenlediği ankete göre, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sağlık çalışanlarının aşılanma oranları istenen düzeyde değil. Klimik Dergisi’nin son sayısında, sağlık çalışanlarının aşılanmaya karşı tutumlarını inceleyen bir araştırma yayımlandı. Erken ve Ergin, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 210’u hekim, 278’i hemşire olmak üzere toplam 488 kişinin katılımı ile bir anket yaptı.

Çalışmada sağlık çalışanlarının aşılara karşı tutumlarının ‘olumlu’ olduğu ancak aşılanma oranlarının gereken düzeyde olmadığı belirlendi. TTB Aile Hekimleri Kolu Başkanı Filiz Ünal, konuya ilişkin BirGün’e konuştu.

Ünal, “Türkiye’yi tehdit eden grip salgınına karşı en savunmasız konumda olanlar sağlık çalışanları çünkü ASM’lere aşı gönderilmedi” dedi ve ekledi: “Bizler hem kronik hastalara hem bebeklere hem de hastalara peş peşe bakıyoruz. Aşılanmayan sağlık çalışanı hastalığı bir hastadan diğerine bulaştırıyor. Sağlık Bakanlığı yeterli özeni göstermediği için halk sağlığı açısından risk oluşturuyoruz."

Ünal, özellikle bebeklerin ciddi risk altında olduğunu da dile getirdi.

Editör: TE Bilisim