Önceki gün sosyal medyada üzerinde bir Uzakdoğu alfabesi ile yazılmış yazılar olan bir aşı şişesi fotoğrafı dolaşmaya başladı.

Bir hanımefendi, annesini aşı yaptırmaya götürdüğü Medical Park Hastanesi'nde, annesine yapılacak aşının şişesini görmek istemiş.

Sonra da sosyal medya hesabında şöyle yazmış:

“Medical Park Hastanesi'nde bu ismi bilinmeyen aşı vuruluyor. mRNA vaccine diyor ama Biontech değil. Sağlık Bakanlığı onaylı aşı dediler ben fark edince. Sahtekarlar çok. Dikkat edin lütfen.”

Bu paylaşımı görünce şaşırdım.

Bu kadarı da olmaz dediğimiz ne var ise bu ülkede olabildiği için, bu görüntüyü hemen Sağlık Bakanlığı'na ilettim ve bu iddiaya yanıtlarını öğrenmek istedim.

Ben bu soruyu sorduğum sırada gece geç saatti ve o sırada Sağlık Bakanı Koca, TBMM’de Bakanlığının bütçesi ile ilgili görüşmelerdeydi.

O yüzden yanıt biraz gecikti.

Bakanlık danışmanı Gözde Kirişçioğlu “Hemen bakıyorum” dedi ve ertesi sabah yanıtı verdi.

Kirişçioğlu’nun yanıtı aynen şöyle:

“Fatih Bey, gece geç saatte sizi rahatsız etmemek için yazmadım. Durum şu şekilde:

Söz konusu flakonlar Biontech firmasının bir Uzakdoğu ülkesi için ürettiği aşılara ait. Aşıların henüz bollaşmadığı dönemde Biontech firmasından tedariki hızlı arttırmasını talep etmiştik. Onlar da ellerinde Uzakdoğu için ürettikleri aşılar olduğunu, bu partiyi Türkiye’ye yönlendirebileceklerini ancak üzerindeki etiketleri değiştirmelerinin mümkün olmadığını ifade ettiler. Etiketlerin Türkiye’de değişmesi ise -80 derecelik soğuk zincirin bozulmasına neden olurdu. Bu nedenle etiket değişimi tercih edilmedi. Neticede bu aşılar Biontech firmasının Almanya’da ürettiği aşılardır. Ayrıca aşıların temini sırasında ilgili Uzakdoğu ülkesinin de rızası alınarak bu işlem gerçekleştirildi.”

Anlayacağınız paniğe gerek yok.

Bilmediğimiz, izinsiz garip bir aşı yapılması söz konusu değil.

O şişelerde Biontech aşısı var.

Ama işin kötüsü, memleket öyle bir hale geldi ki, tersi olsaydı da kimse şaşırmayacaktı.

Editör: TE Bilisim