Memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri bugün başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında gerçekleşen görüşmelere Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanları katıldı.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Yaklaşık 4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklisi yakından ilgilendiren 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ali Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"2022 yılı için %21 katsayı artışı, %3 refah payı ve net 600 TL seyyanen zam teklifimiz, 2023 için ise %17 katsayı artışı ve %3 refah payı artışı teklif ettik. Bu teklifimizle ortaya koymak istediğimiz şudur:

Geçmiş dönem kayıpları giderilmelidir. Bunu seyyanen zamla gerçekleştirmek gerekiyor.

İkincisi enflasyona ezilme ihtimali sıfır olmalıdır. Bunun için katsayı artışlarının 6 aylık dönemler itibariyle değil Ocakta tek seferde verilmesini teklif ettik. Üçüncü olarak da, maaş ve ücretlerde reel artış kesinlikle gerçekleşmeli bu aynı zamanda ekonomideki büyümenin yurtiçi hasıladaki artışın kamu görevlilerine de yansıtılma sonucu üretmelidir. Bunu da her iki yıl için teklif ettiğimiz % 3 Refah payı artışıyla gerçekleştirmek istiyoruz.

Biz kısaca 6. Dönem toplu sözleşmeyle dünü bugünü ve yarını emeğin hakkının teslim edildiği tarihsel bir görünüme dönüştürmek istiyoruz."

3600 EK GÖSTERGE KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Memurlar.net'ten Edip Üzen'in haberine göre Ali Yalçın, Toplu sözleşmede kırmızı çizgilerini şu şekilde açıkladı:

"Bizim kırmızı çizgimiz 6. Dönem teklifimizin bütünü, her maddesi ve her çizgisi bizim kırmızı çizgimizdir. Toplu pazarlığın bizim için başlangıcı da sonuç da tek bir şeye hizmet etmeli. Kamu görevlilerinin emeğine, hak ettiği değerin verilmesine. Bunu sağlamak adına ortaya konulan her irade ve deklare edilen her cümle şüphesiz kırmızı çizgidir. 

Editör: TE Bilisim