Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bazı hastalardan para alındığının hastane yönetimi tarafından tespit edilmesinin ardından olayın araştırılması için ilgili birimlere rapor edilmişti. Muhakkik araştırması ve il sağlık müdürlüğünce yürütülen soruşturma sonunda ise paralı tedavi yapıldığına kanaat getirildi. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan tespitlerin ardından yürütülen soruşturma sonuçlandı. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sonuçlandırılan haksız kazanç olayının sonucu Alanya Kaymakamlığı aracılığı ile hastaneye ulaştı.

CİHAZ USUL DIŞI HASTANEYE GETİRİLDİ
Antalya İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma raporuna göre ALKÜ’nün yoğun bakım sorumlusu olarak görev yapan Prof Dr T. A. hakkında ozon tedavisi karşılığından ücret alıp maddi kazanç elde ettiği, tedavide kullanılan cihazın usullere uygun olarak hastaneye kaydının yapılmadığı tespit edildi. Ozon tedavisi için hastane, Sağlık Bakanlığı ve üniversite etik kurallarına başvuru olmadığı üstelik Kovid-19 tedavisinde bu metodun Bilim Kurulu tarafından önerilmediğine dikkat çekildi. İddialarla ilgili yürütülen soruşturmada yoğun bakım sorumlusu doktor hakkında aylıktan kesme ve hizmet sözleşmesinin feshedilmesine karar verildi. Sözleşme feshine yönelik doktor A.'nın kadrosunun bulunduğu Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne de resmi yazı gönderildi. Doktor A., 1 Temmuz itibariyle sözleşmesinin sona ereceği yoğun bakıma ise görevlendirmenin bu hafta yapılacağı öğrenildi. 

3'ÜNÜN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ
İl sağlık müdürlüğü ayrıca yoğun bakım sorumlusu F. G., ile aynı serviste çalışan Ş. A. ve E.C. hakkında ise kınama cezası ve görev yeri değişikliği kararı verildi. Karar ile birlikte 3 personelin rapor alıp ayrıldığı tespit edildi. 

İDDİALAR GERÇEK DIŞI
Prof Dr T. A.'nın kendisi hakkında hastane yönetimince kumpas kurulduğu yönündeki iddialarının yer aldığı şikayet hakkında ise inceleme sonunda iddiaların gerçek dışı olduğuna karar verildi. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da haksız kazanç ve rüşvet iddiasına ilişkin soruşturma ayrıca yürütülmekte.

 Kaynak:Özgür YILMAZ- Alanya Postası


https://www.alanyapostasi.com.tr/genel/alanya-da-haksiz-kazanc-cezasiz-kalmadi-h54679.html

Editör: TE Bilisim