Sözlerime herhangi bir kişiyi hedef almadığımdan hitap da etmeden başlayacağım,

Kim soyleyeceklerimin ne kadar müsebbibi ise kendisine o kadar pay çıkarip o kadar sorumlu olduğunu bilsin istiyorum..

Hani sozleri   bayram gelmiş neyime,
anam anam garibem,
kan damlar yüreğime,
anam anam garibem, diye başlayan güzel bir türkü vardır ya!  işte bu türküyü bu sene Sağlık Bakanlığınin ilgisizliğinden dolayı en cok  Sağlık Mensupları söyledi ve dinledi.Sebebini Öyle çok fazla laf kalabalığı yapmadan soyleyeceğim.Eğer önümüzde kalan 80 yılda dünyamıza bir göktaşı carpmaz yada buzullar eriyip dünya su altinda kalmazsa asrın felaketi olmaya aday Corona pandemisinde ön cephede mücadele eden Sağlık Mensuplarimiz için aylardır dile getirdiğimiz hem Mali hem özlük hakları ile igili hiçbir düzenleme yapmamaları yüzündendir.

Karşımızdaki  dağ olsa bu kadar istegimize bu kadar eylemimize çatlar parçalanırdi bizimde şansımıza karşımızda o kadar ilgisiz muhataplar varki maalesef biz söylemekten yorulurken onlar önemsememek ten hiç yorulmadı.

Vatandas hergün  borsa endeksi bekler gibi evlerinde korkuyla bakanın söyleyecegi günlük hastalık tablosunu beklerken o hastalığa en yakın yerde mücadele eden saglikciya sadece minnettarız demek adaletsizlikten, haksızlıklan başka bişey değil de nedir herkese soruyorum.

Ögretmen girmediği dersin ücretini  alırken başka bir memur 2000 bin lira bayram  ikramiyesi alırken hekim harici  saglikciya genel manada çok fazla getirisi olmayan ek ödemenin tavandan ödenmesi jesti göz boyamaktan öte bir eylem değil de nedir .

Bayram gelmiş geçmiş vatandaşın evden çıkamadığı misafirliğe gidemediği bayramlaşamadigi gündem olmuş bırakın bayramlaşmayı  hastanede çalışip bulaş riskini evine taşımamak  ve ailesini korumak  için otellerde kalıp  evine gidemeyen ailesini günlerdir hiç göremeyen sağlık mensupları kimsenin aklina bile gelmemiştir.

Millet emmisinin oğluna , teyzesinin kızına bayramlaşma ya gidemediği için üzülürken otel odasında tek başına kalan sağlık mensubu eşini çocuğunu göremediği için üzülmüştür.

Söylenecek çok sözümüz vardır lakin buna ne zaman nede bu sayfalar yeterlidir.Bizim gündeme getirdiğimiz taleblerimiz aylardır  bellidir Sayın Sağlık Bakanım lütfen duyun artık sesimizi,okuyun size gönderdiğimiz mektubumuzu   bu çok zor bişey değil neticede bizde oy verme gücüne sahip vatanın bir taşı degilmiyiz yoksa birileri bizden vazgeçti bundan  habersizmiyiz.

İsteklerimiz;
Risk oranına göre olusturulacak bir çizelgeye  göre salgın süresince okul durumuna göre değil aldığı riske göre ücret ödenmesi,
Daha önce sözü verilip tutulmayan ve bu süreçte önemi bir kez daha ortaya çıkan yıpranma payının verilmesi,
Ek ödeme yönetmeliğinin sağlık çalışanları lehine değiştirilmesi,
Görevde yükselme sinavina girecek memurlara zaten çok sayıda olmadıkları için bir kereye mahsus sınavdan muaf tutulması,
Ek ödeme tavan miktarının artırılması,lisans tamamlama hakkının yeniden verilmesi,
Bütün sağlık mensuplarına bu bayramda olmadı en azından diğer bayramda ikramiye verilmesi olup,
Bunlar yapılamayacak istekler değildir.

Bütün  ilgililere söyleyeceğimiz  son sözümüz bunlar hakkimizsa  vermeniz hakkımız değilse alkışı kesmeniz yönündedir.

Bu bayramı sağlıkçıya  yaşatmayan  virüs ise  vefasızlık yapanlarda bakanlıktır.  

Bizimde size sözümüz artık nettir  görecekseniz görün ya da sözlerinize dikkat edin yoksa  minnettariz diye söyleyip kendi ağzınızla itiraf ettiğiniz hakkı görünen o ki sağlıkçı size helal etmeyecektir.

Saygılarımla

Bekir NENNİOĞLU 
Sağlık-sen Adana Şube Başkanı

Editör: TE Bilisim