Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Ankara Ulus'taki Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması yaparak, hekimlere yönelik şiddeti kınarken hak kayıplarını ve uğradıkları zararların da giderilmesini istedi. Basın açıklamasında öne çıkan noktalar şöyle: 
• Son 9 yılda hak kayıplarımız tahammül edilemez seviyeye gelmiştir. Taleplerimiz dikkate alınmamış, sorunlarımıza kulak tıkanmıştır. Asgari ücret artışı, elektrik ve doğal gaz zamları, kira artış oranları ve yönetmelik değişiklikleri nedeniyle gelirlerimiz ciddi oranda azalmıştır. 
• 2017'den sonra sağlıkta şiddet vakaları yüzde 168 artmıştır. Son 6 yılda yaklaşık 70 bin sağlık çalışanı şiddete maruz kalmıştır. Bunların yüzde 30'u fiziksel şiddettir.
• Ülkemizdeki her sağlık raporunun neredeyse tek talep noktası haline geldik. Uygunsuz isteklerin telafisi imkânsız zararlar doğuracağı defalarca kez anlatılmasına rağmen; işe giriş, akli meleke, yivsiz tüfek, sporcu lisans, kreş kayıt, okul ve yurt kayıt işlemleri, servis şoförlerinin sağlık raporlarının ısrarla aile sağlığı merkezlerinde düzenlenmesini isteyen bürokratların yazdığı senaryoyu oynamaya zorlanıyoruz. 
• Günlük hasta sayısı sınırlandırılmalı, iş yükü azaltılmalıdır. Bu haliyle kronik hastalık takiplerinin yapılması özellikle obezite, diyabet ve hipertansiyon ile etkin mücadele mümkün değildir.
• Taleplerimizin karşılanmaması durumunda hukuk sınırları içinde, on binlerce hekim arkadaşımızla birlikte meslek onurumuz için tek yürek olacağımız, haksızlığa boyun eğmeyeceğimiz bilinmelidir. 

Editör: TE Bilisim