Kocaeli Dilovası Devlet Hastanesi yakın zamanda D Statüsü’nden C Statüsü’ne geçti, ancak hastane hala bu statüye uygun hale getirilmedi. Şu anda hastanede yalnızca Acil Servis, Diş Polikliniği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, Aile Hekimliği Polikliniği, İç Hastalıkları Polikliniği hizmet veriyor. Konuya dikkat çeken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, söz konusu durumu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

Önergesinde, “Kocaeli Dilovası Devlet Hastanesi birkaç ay önce D Statüsü’nden C Statüsü’ne geçmiş, ancak hastanede buna uygun bir değişim yaşanmamıştır. Şu anda hastanede yalnızca Acil Servis, Diş Polikliniği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, Aile Hekimliği Polikliniği, İç Hastalıkları Polikliniği hizmet vermekte, bu polikliniklerde doktorlar görev yapmaktadır.” diyen Türkkan, C Statüsü’ne sahip bir hastanede 27 birim daha olması gerekirken Dilovası Devlet Hastanesi’nde bu birimlerin yer almadığını, Doktorların bazı gerekçeler ile Dilovası Devlet Hastanesi’ni tercih etmemesi nedeni ile hastanede bu sıkıntının yaşandığının iddia edildiğine vurgu yaptı. Türkkan hastanede bulunması gereken bazı cihazların da olmadığını önergesinde yazdı.

EKSİKLİKLER NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

İşte Türkkan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Dilovası Devlet Hastanesi ile ilgili yönelttiği sorular:

1-Kocaeli Dilovası Devlet Hastanesi birkaç ay önce D Statüsü’nden C Statüsü’ne geçmesine rağmen şu anda hastanede neden yalnızca Acil Servis, Diş Polikliniği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, Aile Hekimliği Polikliniği, İç Hastalıkları Polikliniği hizmet vermektedir?

2-C Statüsü’ne sahip bir hastanede 27 birim daha olması gerekirken Dilovası Devlet Hastanesi’nde; Kadın Doğum, Dermatoloji, KBB, Göz, Ortopedi ve Travmatoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Anesteziyoloji, Beslenme ve Diyet, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Check-Up, Çocuk Kardiyolojisi, Çocuk Cerrahisi, Endoskopi, Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi, Genel Yoğun Bakım, Gastroenteroloji, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, Nefroloji, Nöroloji, Psikoloji, Psikiyatri, Radyoloji, Üroloji, Yenidoğan Yoğun Bakım, Kalp ve Damar Cerrahisi birimleri neden bulunmamaktadır, bunun gerekçeleri nelerdir?

3-Doktorların bazı gerekçeler ile Dilovası Devlet Hastanesi’ni tercih etmemesi nedeni ile hastanede söz konusu birimlerin hizmet vermediği iddiası doğru mudur, bu konuda Bakanlığın görüşü nedir?

4-Hastanede kaç doktor ve sağlık personeli görev yapmaktadır, bu sayıların artırılması düşünülmekte midir?

5-Dilovası Devlet Hastanesi’nde birimlerde olması gereken cihazlar neden bulunmamaktadır, hangi birimlerde hangi cihazlar eksiktir, bu sıkıntının gerekçeleri nelerdir?

6-Dilovası Devlet Hastanesi’nde hizmet vermesi gereken, ancak hizmet vermeyen birimler ne zaman açılacaktır?

7-Birkaç ay önce D Statüsü’nden C Statüsü’ne geçen ancak henüz bu statüye uygun bir hizmetin verilemediği Dilovası Devlet Hastanesi hangi tarihten itibaren eksiklikleri tamamlanmış ve statüsüne uygun şekilde hizmet vermeye başlayacaktır?(Kocaeli Koz)

Editör: TE Bilisim