Bursa Milletvekili Erkan Aydın, pandemi sürecinde nöbet tutmalarına rağmen sağlık çalışanlarına ödenen acil ücret farklarının 30 Haziran 2021 tarihine kadar geri alınacak olmasına tepki gösterdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aydın şu çarpıcı bilgilendirmelerde bulundu;

Covid-19’un başladığı yaklaşık bir buçuk yıldan beri sağlık çalışanları canhıraş şekilde çalışmaya devam ediyorlar, gece nöbet tutuyorlar, ailelerinin çoluklarının çocuklarının yüzlerini görmüyorlar ve 500’e yakın sağlık çalışanı da hayatını kaybetti. Bunların arasında röntgen ve laboratuvar çalışanları da var. Maalesef, nöbet tuttukları hâlde röntgen ve laboratuvar çalışanlarından acil ücret farkları 30 Hazirana kadar geri ödeme emriyle istenmektedir. Bu çalışan arkadaşlarımız evlerine gitmediler ve yaklaşık iki yıldır çok küçük ücretlerle aldıkları paraların peşin olarak 30 Hazirana kadar ödemeleri talep ediliyor.

Ödenmediği takdirde icra işlemleri başlatılacağı yazıyla bildirilmiş. Bu konunun bir an önce düzeltilmesi ve onların bu fedakârlıklarının karşılığı bu şeklide cezalandırılmaması gerektiğini buradan ifade ediyorum.

Editör: TE Bilisim