Bugün yayınlanan ' Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik"  öncelikle belirtmek isteriz ki beklentileri karşılamadı.

Değişiklikler hekim bazlı yapıldı. Hekimlerin döner sermaye oranları şu şekilde arttı.

Eğitim Görevlileri İle Uzman tabip kadrosuna atanan profesör ve doçentlerin mesai dışı unvan katsayısı, daha önce ayrı birimler için 2,40 ve 4,00 ilen yeni yönetmelikte kurum farkı gözetilmeden 4,00 olarak belirlendi.

Yoğun bakım, palyatif bakım merkezleri, yeni doğan, yanık, diyaliz ve kemik iliği nakil ünitelerinde çalışan Temel Tıp Bilim Uzmanları ve Pratisyen Tabiplerin unvan katsayıları, Eğitim Araştırma Hastanelerinde 1,00 , Kurum Personeli (Hastane) için 1,10 , 2.ve 3. Sağlık tesislerinde 1,20 iken yeni yönetmelikte kurum farkı gözetilmeden 1,34 olarak belirlendi.personel sağlık net

Söz konusu değişiklikler sabit ek ödemeleri değiştirmiyor.

Hekim dışı personelin döner sermaye oranı değişmedi.

Ayrıca söz konusu yönetmelik 1. basamak sağlık kuruluşlarını, il sağlık müdürlükleri, 112 acil, tsm vb birimleri kapsamıyor.

Bir hemşirenin gözünde bakarsak bu değişiklikte hiçbir değişiklik yok. Aksine doktor ek ödemeleri arttığı için doktorun alacağı ek ödeme herkesin alacağı genel paradan ödenceği için havuzdaki parada az ise hekim dışı personelin performanslarında düşüklük dahi olabilir.

personel sağlık net haberidir. 

Editör: TE Bilisim