Şehirdeki binaların durumu İstanbul'da yaşanan depremlerin ardından yeniden değerlendirildi. Muhtemel bir depremi en az kayıpla atlatmak amacıyla atılacak adımlar tespit edildi.

Hükümet yakın zamanda Meclis'e güçlendirme düzenlemesi getirerek sahil çevrelerde imar planına uyumsuzluktan dolayı güçlendirilemeyen binaların deprem gibi felaketlere karşı daha dayanıklı olmasına çalışacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen; güçlendirme için imarla ilgili bazı mecburiyetleri ortadan kaldıracaklarını belirtti.

Hükmet, binasını güçlendirmek isteyene, geri ödemesi 10 yıl olacak olan faiz desteği verecek. Söz konusu faiz desteği hane başına 50 bin liraya kadar olacak. Yapılması planlanan düzenlemeyle binayı güçlendirme de ruhsata tabi olacak. Yeterliliğe sahip firmalar projeyi hazırlayacak. İnşaatını bir yükleniciye verip yaptıracak

Güçlendirmede mülkiyetle alakalı problem olmayacak. Kişi kendi sınırları içerisinde kalmak ve ilave metrekare kazanmamak şartıyla bu çalışmadan faydalanabilecek.

Editör: TE Bilisim