İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasına, ekonomiye ilişkin değerlendirmeler yaparak başladı.

Maaşların erimeye, paranın değer kaybetmeye devam ettiğini savunan Akşener, "Gençlerimiz başka ülkelerin hayalini kurarken, doktorlarımız başka ülkelerde gelecek ararken, tencere kaynatamayan anneler çile çekerken, evladına harçlık veremeyen babalar imkansız ay sonu hesaplarına mahkum edilmişken, AK Parti'nin liyakatsiz kadroları 3, 5, 10 maaş alıp saraydaki sefalarını, alıştıkları lüks hayatını aynen sürdürüyor. Memleketin gençleri, KPSS'den yüksek puanlar alıp dayısı olmadığı için mülakatta elenirken, bay krizin yetkin kadroları gördükleri her makamın, buldukları her maaşın üzerine çekirge sürüsü gibi çöküveriyor." diye konuştu.

"Sizce bir bakan yardımcısı, neden üç ayrı yerden maaş alır?" sorusunu yönelten Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Memleketin gençleri, işsiz ve çaresizken bir Bakan Yardımcısı hangi vicdanla ayda 314 bin lira maaşı cebe indirir? Bu iktidarın tek bir atanmışı, nasıl olur da 75 asgari ücretlinin maaşını alabilir? Milyonlarca vatandaşımız yoklukla, yoksullukla mücadele ederken, işi sözüm ona milletine hizmet etmek olan bir insan nasıl olur da bakanlıktan maaş, bankadan yönetim kurulu üyeliği maaşı ve yine aynı bankadan huzur hakkı alıp bir de utanmadan milletin cebinden çıkan o paraları çatır çatır yiyebilir? Böyle bir vicdansızlık olabilir mi? Yarın yokmuş gibi, o sandık hiç gelmeyecekmiş gibi yiyorlar. Aksırıncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar yiyorlar. Gördükleri her makama çöküyor, buldukları her maaşı cebe indiriyor, milletimizin sıkıntılarını da kendilerine zerre dert etmiyorlar."

Akşener: "3600 ek göstergeyi çıkartmak inşallah bize nasip olacak"

Editör: TE Bilisim