Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 3600 Ek Göstergeye ilişkin bir kanun teklifi hazırladı. Hazırlanan kanun teklifinde öğretmenlere 3600 Ek Gösterge zammının verilmesi talep edildi.

ZAMAN KAYBETMEDEN

TBMM'ye sunulan kanun teklifinde yer alan ifade şu şekilde:

"Tüm bu gerekçelerde hazırladığımız Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair teklifimiz, öğretmenlerimizin gerek çalışma yaşamında gerekse emekliliklerinde yeterli ücreti almalarına olanak tanınmasını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kıymetli öğretmenlerimizin 3600 Ek Gösterge hakkını daha fazla zaman kaybetmeden teslim etmesini amaçlamaktadır"

GÜNDEME GELECEK

Şevkin tarafından hazırlanıp TBMM'ye sunulan kanun teklifi önümüzde günlerce gündeme gelecek. Gündeme geldikten sonra TBMM Genel Kurulu'na sevk edilecek.

MAAŞLARA NE KADAR KATKI OLACAK?

Öğretmen, hemşire, din adamı ve polislerin dört gözle gelmesini beklediği 3600 Ek Gösterge maaşlara ve emekli ikramiyelerinde artışın yaşanmasına yardımcı olacak. Yapılacağı belirtilen 3600 Ek Gösterge sonrasında ortalama olarak polislerin maaşında 500 TL, ikramiyelerinde 17 bin TL bir artışın yaşanacağı tahmin ediliyor. Bu göstergeden 1 Ekim 2008 tarihinden önce memur olan emekli ve çalışanlar yararlanabilecek.

Daha Fazla Haber ve Paylaşım İçin Personel Sağlık Net'i İnstagram'dan takip etmek için tıklayın
Editör: TE Bilisim