Aşı randevusuna ve aşılamaya gidilmemesi kahveci esnafını harekete geçirdi. Sosyal buluşma noktalarından biri olan kahvehane, kıraathane ve kafeler için federasyon yaptırım hükümı aldı.

KAHVEHANECİLER, MADDİ VE MANEVİ ZİYAN GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
En fazla mağduriyet yaşayan kısmın kahvehane, kıraathane işletmesi yapan esnaf olduğunu aktaran Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Lideri Murat Ağaoğlu, kahvehanelerin koronavirüs ile çaba kapsamında 130 bin esnafın 16 Mart 2020 tarihinde iş yerini kapattığını, aralıklarla açılm da olsa 16 ay oyun yasağı ile maddi ve manevi sıkıntı günler yaşandığını söyledi.

“EN AZ 2 DOZ AŞI OLMAYANLAR KAHVEHANELERE GELMESİN”
1 Temmuz tarihinde denetimli olağanlaşmaya geçilmesine karşın havaların ısınmasıyla rehavet yaşandığını belirten Ağaoğlu, şu formda konuştu: “Bazı vatandaşlarımızın aşı olmamaları ayrıyeten koronavirüse kıyasla daha süratli yayılan mutant virüs sebebiyle de olay sayılarında büyük bir artış olduğu ve vefat sayılarının arttığı gözleniyor. Çok büyük ümitlerle başladığımız olağanlaşma sürecinin salgının artması sebebiyle tekrar sona ermesi ve kısıtlamalar yaşanmasının hem ülkemiz iktisadına hem de esnafımıza çok derin yaralar açacağı aşikardır.

Kısıtlamalar sebebiyle sıkıntı günler geçiren kahvehane ve kıraathane işletmecisi esnaflarımızın tekrar kapanmayı kaldıracak gücü kalmamıştır.

Bu sebeple Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu ve federasyona bağlı meslek odaları olarak aldığımız karar doğrultusunda yarından itibaren ülke genelindeki tüm kahvehane, kıraathane ve kafelerimize en az 2 doz aşı olmayan vatandaşlarımızı kabul edemeyeceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyor, salgın ve hastalıkların sona ereceği güzel günler diliyoruz.”

Editör: TE Bilisim