Sağlık-Sen tarafından hazırlanan "Mayıs Ayı Sağlıkta Şiddet Raporu" açıklandı. Rapora göre, mayıs ayında yaşanan 22 şiddet vakasında 42 sağlık çalışanı mağdur oldu. Şiddete uğrayan 42 sağlık çalışanının, 16'sı kadın, 26'sı ise erkek.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktor Ertan İskender'e yönelik saldırının sağlıkta şiddet sorununu bir defa daha gözler önüne serdiği belirtilen rapora göre mayıs ayında 12 doktor, 11 hemşire, 8 Acil tıp teknisyeni, 7 sağlık çalışanı ve 4 güvenlik görevlisi şiddete maruz kaldı. Şiddet olaylarında 22 vakanın 18'i hem sözlü hem fiili olarak meydana geldi. 22 şiddet olayının, 10'una hastalar, 9'una hasta ve hasta yakınları, 1'ine yönetici, 2'sine ise magandalar sebebiyet verdi.

Raporda şiddet olayları sonrasındaki adli süreçlere de yer verildi. Buna göre ay boyunca yaşanan şiddet olaylarında 9 saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Bunun yanında 5'i gözaltı sonrası serbest bırakıldı, 8'i hakkında soruşturma başlatıldı, 2'si hakkında cezai işlem uygulandı. Sadece 4 saldırgan tutuklanırken 3'ü hakkında da arama kararı çıkarıldı.

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetle mücadelenin kuşatıcı ve istikrarlı olması gerektiği vurgulanan raporda, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere siyasi iradenin bu zorunluluğun gereğini yapması istendi.

Editör: TE Bilisim