Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinin GÖRÜŞÜ Salgın sürecinde canları pahasına savaşan Sağlık Çalışanlarını YENİDEN MAĞDUR ETMİŞTİR.
Cumhurbaşkanlığı genelgesinde talimatladırıldığı üzere esnek çalışmadan dolayı hastanede olan ve olmayanın aynı koşullarda sayılması gerektiği belirtilse de yine beklene ni veremedi.
Çünkü pandemi süresince nöbet yönetmenliğinde GEÇİCİ bir madde değişikliği ile tüm kurumlarda UYGULAMA BİRLİĞİ sağlanabilirken; NEDEN? GÖRÜŞ yazısı ile sağlıkta Çalışan Emekçiler MAĞDUR ediliyor.

Gece gündüz Emek veren Çoluk Çocuğundan ayrı kalan SAĞLIKĞIN EMEKÇİLERİNİ
Diğer kurumlarda ÇALIŞAN KAMU GÖREVLİLERİ ile AYNI kefeye koydunuz. Esnek çalışma sistemi ile idari izinli olanların hakları fiilen çalışmışlar gibi kabul edilip teslim edilmiştir.
Ne yazık ki; fiilen çalışanların bu süreçte canlarını ortaya koyarak çalışan ARKADAŞLARIMIZ az da olsa bir POZİTİF ayrımcılığı hak etmediler mi? Diğer kamu kurumlarında çalışanlar gibi kabul edilmeleri insafsızlık değil mi?

Salgın süreci yormadı Ama sizin tutarsız kararlarınız TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINI inanın YORDU.
Duygusuz ve mevzuatçı yaklaşımla HAK’kı ve ADALETİ sağlayamayı, Bir GÖRÜŞ Yazısı ile hükme bağlayıp SALGIN sürecinde emek verenlerin değerini yok saydınız.

Tavandan ek ödeme adı altında yapılan iyileştirme de aynı işi , aynı riski taşıyan tüm sağlıkta çalışanlara ÖĞRENİM DURUMU
VE KADROSU gözetilmeksisizin
EŞİT ücretler verilmesi gerekirdi.

Çalışanların SALGINDAN önceki geliri dikkate alınmadığı için HERKESİN VE HERKESİMİN mağduriyetleri oluştu.

Ek ödemenin Eğitim, kadro ve derece ile değil sadece MAAŞTA ve SABİTTE fark etmesi gerektiğini düşünen bir sağlık ordusu var.

SAYIN BAKANIM @drfahrettinkoca

SAĞLIKTA ÇALIŞANLARIN EMEK VERENLERİN İNSİYATİFİNİ DE
GÖRÜŞ YAZISINA DEĞİL !
YÖNETMELİĞE GEÇİCİ BİR MADDE KOYARAK ,VİCDANINIZIN SESİSİNİ DUYARAK,
SİZ ALIN!

Editör: TE Bilisim