ARDAHAN Ambulans Servisi çalışanları, 'Bu Gala Daşlı Gala' türküsünü söyleyip klip çekti. Servisle ilgili farkındalık sağlanması amacıyla, kentin farklı noktalarında çekilen klip yayınlandığı sosyal medyada ilgi gördü.
Ardahan Ambulans Servisi çalışanları, meslektaşlarına moral vermek ve farkındalık oluşturmak için kamera karşısına geçti. 'Bu Gala Daşlı Gala' türküsüne kentin değişik noktalarında klip çeken sağlık çalışanları, sosyal medyada yayınladı. Koordinatörlüğünü Ambulans Servisi Başhekimi Esma Pehlivan ve genel sanat yönetmenliğini Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Kurtişoğlu'nun yaptığı klipte türküyü servisin doktor, hemşire ve çalışanları seslendirdi. Başhekim Pehlivan'ın kızı Deniz Pehlivan da piyanosuyla klipte yer aldı.
'ÖLÜM KALIM ARASINDA EN ÖN SAFTA HİZMET VERİYORLAR'
İl Ambulans Servisi Başhekimi Esma Pehlivan, çalışmayla ilgili konuşmasında, "Pandemi başta olmak üzere her daim en ön safta kendi canlarını hiçe sayarak çalışan Ardahan İl Ambulans Servisi çalışanları için moral ve sizler için ambulans çalışanları ne iş yapar farkındalığı oluşturmak adına böyle bir proje hazırladık. İl Ambulans çalışanları 7/24, yaz kış, soğuk sıcak, gece gündüz demeden ailelerinden uzakta, il içinde Ardahan'ın her metrekaresinde, il dışında Kars, Erzurum, Erzincan, Trabzon, İstanbul'a kadar hasta naklederek hayat kurtarmak için çabalar. Bir anne düşünün, bir yuva düşünün, gece çocuğu evde ateşler içinde yatarken, o başka yavrulara şifa olmak için uğraşır. Bir evlat düşünün kendi annesi kendi babası yoğun bakımda yatarken, başka anne ve babaların hayatını kurtarmak için çabalıyor. İnsanların soğuktan dışarı çıkmaya korktuğu eksi 40 derecelerde araç kullanıyorlar. Ambulansta bir bebeğin doğumuna yardım edip, hayata gözlerini açan bebekle gülüyorlar. Kalbi durmuş bir hastaya müdahale edip belki 45 dakika sonra kalbi yeniden atan kişinin yakınlarıyla mutluluk gözyaşı döküyorlar. Bazen çatışmaların ortasında kalıp kendi canlarını hiçe sayarak yaralılara ulaşmaya çalışıyorlar. Ölümle kalım arasındaki ince çizgide en ön safta hizmet veriyorlar" diye konuştu.(Milliyet)

Editör: TE Bilisim