ATO Başkanı Selahattin Menteş, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde 11 doktora açılan disiplin soruşturması açılmasını protesto etti.

Adana Tabip Odası (ATO), Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde 11 doktor hakkında disiplin soruşturması açılmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. 37 yıllık 530 yataklı 21 Psikiyatri uzmanı ile hizmet veren Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’nde son yıllarda psikiyatri uzmanlarının iş yükünün çok arttığını ifade eden ATO Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Meslektaşlarımızın çalışma koşulları, ağır sorumluluk yüklenmeleri, giderek artan ve artık mobbing halini alan haksız uygulamalar ve yetersiz ek ödemeler nedeniyle emeklilik, tayin ve istifa yoluyla kurumdan ayrılmaktadır” dedi.
‘NÖBETLERDE ADALETSİZ DAĞILIM VAR’
Hastanedeki en büyük sorunun hastane idaresinin, doktorlardan gelen önerileri dikkate almaması ve çözüm odaklı olmamasından kaynaklandığını belirten Menteş,”37 yıllık geçmişi ve deneyimi bulunan bu hastanenin yıllar içinde şekillenen çalışma düzeni de son birkaç yıl içinde değiştirilerek bozulmuştur. Geçmişte ve yakın zamanda verilen dilekçelerle, mevzuat ve emsal yargı kararları vurgulanarak, yapılan nöbet uygulamasının mevzuata aykırılığı ve düzeltilmemesi halinde yargıya taşınacağı belirtilmesine rağmen hala bir çözüm üretilmemiş, acilde görevlendirilen psikiyatri uzmanına ek olarak, servis nöbeti tutturulan 2. Psikiyatriste, mavi kod, yoğun bakım ve idari amir nöbetleri de yüklenmiştir. Mevzuatta idari hekim nöbeti tutması gereken başhekim yardımcıları ve diğer branş uzman hekimleri nöbete girmemektedir” dedi.
‘HEKİMLERİN İŞ YÜKÜ ARTTI’
Diğer tüm hastanelerde sekreterlerce yürütülen bilgisayar işlerinin bu hastanede sadece doktorlar tarafından yürütüldüğünü de hatırlatan Menteş, doktorların iş yükünün attığını söyledi. Menteş, “Sadece yatan hastalara ilaç girme işlemi her bir servis için 1,5 saate kadar uzamaktadır. Defalarca talep edilmesine ve söz verilmesine rağmen servis sekreterleri hekimlerin yanında görevlendirilmemiştir. Bu hastanelerin hasta profili ağır ruhsal bozukluklardan oluşmakta, yatışlar hastalığın alevlendiği dönemlerde olduğundan çoğu zaman kendine ve etrafına zarar verme riski olan hastalar yatırılmaktadır. Bu nedenle hastanenin fiziki şartları acilen düzeltilerek, hasta güvenliği açısından yeni yapılanmaya gidilmelidir” ifadelerinde bulundu.
Menteş, bu yaşanan olumsuzluklardan sonra idarenin çözüm bulmak yerine bilinmeyen bir nedenle 11 hekime disiplin soruşturma açılmasının kaygılarını derinleştirdiğini vurgulayan “Bir an önce sorunların çözülerek haksız yere açılan soruşturmalara son verilmesi temennimizdir” diye konuştu.

Haber/Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

Editör: TE Bilisim