İstanbul’da yaşayan 61 yaşındaki Nervin Avdan’ın korona virüs testi pozitif çıktı. Kronik rahatsızlıkları olan Avdan, İstanbul’da özel bir hastaneye kaldırıldı. 10 gün hastanede yatan Aydan’a 18 bin TL’lik fatura çıkartıldı. Sağlık güvencesi olan vatandaşa 18 bin liralık fatura çıkartılması üzerine Nervin Avdan’ın kızı Duygu Tüfekçi hastaneden şikayetçi olacağını belirtti.

FATURALARDAKİ BU TUTARSIZLIK NEDEN?

Yeniçağ’a konuşan Duygu Tüfekçi, annesinin kasım ayının başında yine aynı hastanede tedavi gördüğünü o dönem faturadaki hizmet açıklamasında “Sağlık Hizmet Bedeli ve Refakatçi” yazdığını söyledi. Tüfekçi, “Annemi bugün hastaneden çıkarıyorum, fakat bu faturada açıklama kısmında “Otelcilik ve tek kişilik oda hizmeti” yazıyor” dedi. İki faturadaki bu fark merak konusu oldu. 

HASTALIĞA GÖRE ODA FİYATI DEĞİŞİYOR

Yeniçağ’ın ulaştığı bilgilere göre, hastanenin normal hastalara ayırdığı odaların günlük fiyatları 750 TL, fakat korona virüs tedavisi için gelenler için fiyat 2 bin TL’ye kadar çıkıyor. Hastane yönetiminin 18 bin TL’nin 10 bin TL’sini girişte aldığını belirten Tüfekçi “Kalan 8 bin lirayı ise çıkışta ödedik. Durumu olmayan insanlar var onlar ne yapacak” dedi. 

Berkay BİGEÇ/YENİÇAĞ

Editör: TE Bilisim