Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Yüksek İstişare Kurulu (YİK), üyelerinin maaşlarının ne kadar olduğu bir süredir tartışma konusu olmuştu. 

Sosyal medyada ve basında YİK üyelerinin 13 bin veya 18 bin TL gibi maaş aldıkları iddia ediliyordu. YİK üyelerinden Mehmet Ali Şahin Habertürk televizyonuna konuk oldu ve bu duruma açıklık getirdi.

YİK ÜYELERİNİN MAAŞLARI 15 BİN TL

YİK üyelerinden Mehmet Ali Şahin yaptığı açıklamalarında YİK üyelerinin maaşının 15 bin TL olduğunu ifade etti. Konu hakkında Şahin'in açıklamaları şöyle oldu:
"Bu kurumun çalışma usul ve esasları ne olacak, hangi zaman diliminde geleceğiz ve gündemi ne olacak, bunları konuştuk. Çıkan kararnamede kurulun usul ve esasları Cumhurbaşkanı'nca belirlenecek, yapılacak ödemeleri de ayrıca Cumhurbaşkanı belirleyecek diyor. Kendi takdiridir.

Bizim bir talebimiz olmamıştır. 15 bin liradır. Biraz küsuratı var ama 15 bin 130 filan olması lazım. Milletvekillerinin maaşları zaten her zaman tartışılmıştır. Şu anda biz milletvekili değiliz ama eski Meclis Başkanı olarak bize ödenecek bir meblağ da kamuoyunun gündemine gelebilir, olumlu olumsuz sözler söylenebilir. Bunları da anlayışla karşılamak lazım."

"BURS OLARAK VERİYORUM"

Mehmet Ali Şahin açıklamalarının devamında aldığı maaşını bir yüksek lisans öğrencisine burs olarak verdiğini de ifade etti. Buna ilişkin Şahin açıklamalarında "Ben bunu alıyorum, yurt dışında uluslararası ticaret hukuku alanında yüksek lisans yapan bir gencimize tamamını aktarıyorum. Kendime bir tek kuruş almadan oraya aktarıyorum. İlk maaşımı aldım ve aktardım." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim