Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Kadro Standartları ile Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönerge değişikliğe gidiliyor.

Personel Sağlık Net editörünün edindiği bilgiye göre illerde farklı farklı yönetimsel sorunlar ve uygulamada birlik sağlanamadığı görülmesinin üzerine  '' BİRİM DAĞILIM CETVELİ'' n de değişikliğe gidiliyor.
Bilindiği üzere sağlıkta iller 9 farklı gruba ayrılmış ve her ilin ayrı başkanlık, başkan yardımcılığı, uzmanlığı ve birim dağılımı farklılık gözetiyor.  Uygulamada ise birlik sağlanamadı. Örneğin İzmir'de evde sağlık birimi acil başkanlığına bağlıyken Ankara'da kamu hastanelerine x ilinde halk sağlığına bağlı ( gerçek örnektir) 
Bazı illerde Destek ve personelin tek başkanlıkta olması bazı illerde ayrı başkanlıklarda olması yetki karmaşasına neden oldu. 
Daha önce il müdürü,müdür yardımcısı,şube müdürü olarak 3 kişilik  işleyen hiyerarşiye ek yöneticiler eklendi ve 5 kişilik yapı ile  ( başkan yardımcısı, uzman eklendi )  bürokrasi uzatıldı.
İllerde ilgili yönerge kapsamında kurulması gereken birimleri bir kısmı kuruldu bir kısmı kurulmadı, bazı kişilere 5-6 birim verilirken birim verilmesi gereken kişilere (uzman,şube müdürü) birim verilmedi. 
Yaşanan eksikleri tespit eden bakanlık yetkilileri ,  çalışmalarını hazırlayıp son aşamaya geldiler. 

Bu bir personel sağlık net haberidir.

 Sitemizde olmayan özel haberler sosyal medya hesaplarımızda !

Personel Sağlık NET'i İnstagramda Takip Etmek İçin Tıklayın

Personel Sağlık NET'i Facebookta Takip Etmek İçin Tıklayın 

Personel Sağlık NET'i Twitter'dan Takip Etmek İçin Tıklayın

Editör: TE Bilisim