Sağlık Sen Hataya Şube Başkanı Fatih Feleytun GÖNÇ Toplu sözöleşme süreci ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.Gönç yaptığı açıklamada :

Sağlık çalışanlarımızın ve Milletimizin Kurban Bayramını tebrik eder, tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını dilerim. Devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde hantal ve vurdumduymaz bürokrasinin Ülkemizin şaha kalktığı bu günlerde 2023 vizyonuna göre hareket etmesi yönünde gerekli çalışmalar başlatılmalıdır. Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN' ın tabiri caizse altını oymaya çalışan iş bilmez bürokratlar uyarılmalı ve emekçinin hakkı verilmelidir. Bu kapsamda Toplu Sözleşme masasında karar verecek olan zihniyete açık mektup;

* 2014 yılından önce ki mezunlar lisans tamamlama hakkından faydalanırken 2014 sonrası mezunlara bu hakkı vermek bir lütuf değil Anayasamızın eşitlik ilkesinin gereğidir.

*Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan hizmetli arkadaşlar sınavsız Memur kadrosuna geçtiyse bu uygulama Sağlık Bakanlığında göz ardı edilmemelidir.

*Miadı dolan müzelik döner sermaye yönetmeliği sil baştan yenilenmeli ve Doktor dışındaki arkadaşlarımız unutulmamalıdır.

*Çağ dışı uygulama olan ve her an işten çıkarılma endişesiyle görev yapan Vekil Ebe/Hemşire, Kamu dışı aile sağlığı çalışanları ve 4/B sözleşmeli görev yapanların ivedi bir şekilde kadrolu statüye geçirilmelidir.

*3600 ek gösterge ayırım gözetmeksizin bütün lisans mezunu çalışanlara verilmelidir. *Nöbet ağacı olup icap nöbeti tutan Hekim dışı çalışanlarımıza emeğinin hakkı olan icap ücreti ödenmelidir.

*Savaş sınırı illerde görev yapan sağlık çalışanlarına pozitif ayırımcılık tanınmalı ve Sağlık Hizmet Tazminatı ödenmelidir.

*Yaklaşık 5 ay sonra vergi dilimi bahanesiyle geri alacağınız maaş zam oranları 6 aylık en az %8 olmalıdır.

*Yaklaşık 5 yıl önce Cumhurbaşkanımızın Sağlık çalışanları için müjde verdiği yıpranma payı, iş bilmeyen bürokratlardan dolayı henüz yürürlüğe girmedi. Bir an önce Sağlık Bakanlığı çalışanlarını kapsayacak şekilde yürürlüğe girmelidi

Editör: TE Bilisim