3 milyon memurun zam teklifi yarın! Hükümet'in zam teklifi 16 Ağustos'ta (yarın) açıklanıyor

Hükümet, 5,2 milyon memur,sözleşmeli personel ve memur emeklisi için maaş zam teklifini 16 Ağustos'ta açıklayacak

BUGÜN TOPLANTI VAR
Taraflar, 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirlemek için üçüncü toplantıyı 15 Ağustos'ta, dördüncü toplantıyı ise 16 Ağustos'ta yapacak.

Memur-Sen'e Bağlı 6 Sendikanın Komisyon Raporlarının Müzakeresi Gerçekleştirildi

Hizmet kolları tekliflerinin müzakere edildiği toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bizim için toplamda 652 maddeden oluşan tekliflerimizin her biri çok değerli ve kamu görevlilerinin emeklerinin değerini artırmaya yöneliktir. Kamu İşveren Heyeti, tekliflerimize yönelik olarak ’kapsam dışı teklif’ söylem ve tutumundan vazgeçmelidir. Kaygılardan arınmalı, vesayet dönemi ve cuntalara ait eşiklerden korkmamalıdır” dedi.

Hükümet, zam teklifini, 16 Ağustos'taki bu toplantıda Kamu Görevlileri Heyeti'ne sunacak.

KAMU İŞÇİLERİ TİS'DEN NE ALDI
Hükümet ile Türk-İş, kamu işçisinin 2019-2020'deki mali ve sosyal haklarını belirleyen 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi üzerinde anlaştı.

2020 YILI ZAMMI: % 3+3= 6
Ücreti 3 bin 500 TL'nin altındaki işçiye 150 TL iyileştirme, tüm işçilere bu yıl için %8 %4, 2020 için %3 %3 ve enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

'ENFLASFON FARKI ALMAYA DEVAM EDECEK'
Kamu işçileri 2019 ve 2020 yılında alacakları zam enflasyonun altında kalırsa oluşan enflasyon farkını almaya devam edecekler.

TÜRK İŞ BAŞKANINA TEPKİLER OLMUŞTU
Türk-İş Başkanı mikrofonu açık unuttu! Uzasa işi karıştıracağız...

Hükümet ile Türk İş'in gerçekleştirdiği, kamu işçisinin yıllık zam ve haklarının açıklandığı toplantıya Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın sözleri damga vurdu.

ATALAY 'UZASA İŞİ KARIŞTIRACAĞIZ'
Hükümet ile Türk İş'in gerçekleştirdiği, kamu işçisinin yıllık zam ve haklarının açıklandığı toplantıya Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın sözleri damga vurdu. Mikrofonun açık olduğunu fark etmeyen Atalay'ın, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'a "Uzasa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle" dediği duyuldu

Editör: TE Bilisim