Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ’e bağlı sendika başkanları ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmelerin ardından Hükümet ile Türk-İş, kamu işçisinin 2019-2020'deki mali ve sosyal haklarını belirleyen 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi üzerinde anlaştı. Anlaşmaya göre, ücreti 3 bin 500 liranın altındaki işçiye 150 lira iyileştirme yapılacak. Tüm işçilere bu yıl için ilk altı ayda yüzde 8, ikinci altı ayda ise yüzde 4 zam yapılacak. 2020 için ise ilk altı ay ve ikinci altı aylık dilimler için yüzde 3 oranında zam yapılacak.

Bakan Selçuk, “Üzerinde uzlaştığımız bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa, kamu işçilerimiz enflasyon farkını da almaya devam edecekler.” ifadesini kullandı.

Selçuk aynı zamanda Tarım Bakanlığındaki geçici işçilerin durumuna da değindi ve “İnşallah yakın zamanda çözeceğiz” dedi.

Daha sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 2019 – 2020 Kamu Toplu İş Sözleşmeleri çerçeve protokolünü imzaladı.

İmzaların atılmasının ardından da aile fotoğrafı çekildi.

Editör: TE Bilisim