Diyarbakır Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 19 Haziran’da resmi olarak yaptığı hijyen denetimi sırasında, Hastanenin yemekhanesinin gerekli teknik ve hijyen koşullarına sahip olmadığı sonucuna vardı. Yapılan incelemede, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Hastanenin yemekhanesinde “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Gıda Yem Kanununun 29’uncu Maddesine” aykırı faaliyet tespitinde bulundu.

‘KANUNA AYKIRI FAALİYET’

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar imzasıyla, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine 5 Temmuz’da gönderilen tebligatta şu ifadelere yer verdi: “İşletmenizde, 19/06/2019 tarihinde yapılan resmi kontrol sonucunda işletmenizde, asgari teknik ve hijyenik koşulları sağalamadığı dolayısıyla 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Gıda Yem Kanununun 29. Maddesinin 2. Fıkrasına aykırı (… gıda ve yem işletmecileri, kendi kontrolleri altındaki faaliyet alanıyla ilgili Bakanlıkça belirlenen genel ve özel hijyen esaslarına uymak zorundadır.) olarak faaliyetlerinizi sürdürdüğünüz tespit edilmiştir. Bu nedenle işletmenize 5996 sayılı Kanunun 41. Maddesinin 1. Fıkrası (a) bendi gereğince 11.368 TL idari para cezası verilmiştir.”

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kesilen idari para cezasının 30 gün içerisinde Diyarbakır Defterdarlığı ve Mal Müdürlüğüne yatırılmasını isteyerek, idari para cezasının peşin ya da taksitle yatırılabileceğine işaret etti.

İDARİ CEZAYA KARŞI İTİRAZ YOLU AÇIK

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gönderdiği tebligatta, kesilen idari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulunabileceğini hatırlattı.

Kaynak:http://www.guneydoguguncel.com/gazi-yasargile-hijyen-cezasi/

Editör: TE Bilisim