Kırmızı ete hasret kalan personeller, yemeklerden tat alamadığı için yemek yiyemediklerini ve hastaneye gelen hastalara da hizmet edemediklerini söyledi. Personel durumdan şikâyetçi, yetkililer çözüm bulamıyor ve susuyor.

Diyarbakır’da hizmet veren SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde görev yapan personeller ile tedavi olmaya gelen yatılı hastalar kırmızı ete hasret kaldı.

Hastanede çıkan yemeklerde kırmızı et olmadığı için hem personel hem de hasta ve yakınları şikâyette bulunarak bu konuda gazetemize açıklamalarda bulundu.

Personellerden bazıları et yemedikleri için performansında düşüş hissettiklerini söylüyor, bazıları da yemekte kırmızı et olmayınca yemeğin tadının olmadığını bu yüzden de hastanede yemek yiyemediklerini ifade etti. Personel kırmızı et olmayınca kuru fasulye ve kuru nohutla idare etmeye çalıştıklarını ancak artık onu da yiyemediklerini belirtti. Hem diş hastanesi hem de kadın doğum ve çocuk Hastalıkları hastanesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesine bağlı olduğu için diğer iki hastanenin de personelleri bu durumdan muzdarip olduğunu ve yetkililerin bir an önce sorunu çözmelerini istedi. Yani personeller et istiyor ama ihale olmasına rağmen yetkililerden ses yok ve yemeklerde kuru fasulye ve kuru nohuttan öteye geçmiyor.

“ET OLMAYINCA PERSONEL YEMEK YEMİYOR”

Hastanede görev yapan bazı aşçılar da şu şekilde konuştu; “20 gündür et yok. Firmalar rekabet içinde oldukları için birbirini şikâyet etmiş. Hem burası hem de diğer hastanelerde personel ve hastaların yemeklerinde et kullanamıyoruz. İl Sağlık müdürü yaptığı ihaleyi iptal etmiş. Bana gelen listeye göre bende yemek çıkarmaya çalışıyorum. Eskiden kalma eti de idareli olarak kullandık ve bitti. Ancak 20 gündür hastanede et kalmadı. Et kalmayınca da yemeklerde et kullanamıyoruz. Böyle olunca da personel şikâyette bulunuyor. Personeller et olmadığı için yemekten tat almadıklarını ve yemek yiyemediklerini söylüyor. Eskiden her gün çıkan et artık hiç çıkmıyor. Yetkililer de bize diyor ki listeye göre yemek çıkarın. Her 3 hastanede de et sıkıntısı olduğu için yemeklerde kuru fasulye, kuru nohut vb. yemekler çıkarıyoruz ancak personel yemiyor. Ayrıca yemekhanede çalışacak, yemek yapacak eleman da yoktur. Ne hastane müdürü, ne il sağlık müdürü ne de diğer yetkililer bu konuda bir çözüm bulamıyorlar. Hiçbir personel yemeklerden memnun değil, memnun olmayınca da yaptığımız yemekler kalıyor” dedi.

“ET İHALESİ İPTAL EDİLDİ”

Hastane yetkilileriyle yaptığımız görüşmede ise ihale yapıldığını ancak bazı sorunlardan dolayı rekabetçi firmalar birbirini şikâyet edince il sağlık müdürünün ihaleyi iptal ettiklerini aktardı.

Kaynak:http://www.guneydoguguncel.com/hastaneler-kirmizi-ete-hasret-kaldi/

Editör: TE Bilisim