Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çekilen fotoğraflar hastanenin hijyen konusundaki yetersizliğini gözler önüne serdi. Hastaneye giden bir vatandaş tarafından çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda hasta oda kapılarının kırık, hasta odalarındaki koltukların yırtık ve kirli, bay ve bayan tuvaletlerinin hijyenden yoksun olması tepkiyle karşılandı.

Hastane yönetiminin bu duruma neden müdahale etmediği sorularının yanı sıra hijyenik bir ortam sunulması gereken hastanenin enfeksiyon kapma ortamı oluşturduğuna dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları, duruma acil müdahale çağrısında bulundular.

“Keşke burnunuzun direğini sızlatan kokunun fotoğrafını çekebilecek teknoloji olsaydı”

Fotoğrafların sosyal medyada servis edilmesiyle vatandaşlar ironide bulunup şu eleştirileri paylaştılar; “ Tuvaletlerde sabun yok ama hijyen önemli, Tuvalet kağıdı veya peçete tamamen israf olduğu için koymuyorlar, Odadaki klozetin kapağı bile yok ama sakın enfeksiyon kapmayın, Refakatçi yatağı yırtık, kirli ama olsun. Burası hastalar için, refakatçiler için değil. Oda kapısının kilit dili kırık. Gece birileri gelirse zorlanmadan girsin, siz de rahatsız olmayın diye özellikle kırmışlar. Mahremiyet mi? Hiç önemi yok. Hangi asırda yaşıyoruz biz? Keşke burnunuzun direğini sızlatan kokunun fotoğrafını çekebilecek teknoloji olsaydı da çekseydik o güzelim kokuyu, Klimalar ve havalandırma çalışmıyor. Pencereden nefes alın ve buzlu suyla serinleyin, Tuvaletteki çorabı ihtiyacı olan biri giyinsin diye özellikle bırakmışlar galiba. ( Çok düşünceli insanlar bunlar, Çöpünüzü de onlar mı toplasın yani? Kendiniz götürüp belediye çöplüğüne atın bi zahmet, Personele sakın bir şey demeyin. Onlar çok meşgul. Kızmasınlar size!”

Paylaşımlar üzerine hastane yetkilileriyle görüşen İl Sağlık Müdürünün, gerekli uyarıları yaptığı ve acil müdahale talimatı verdiği öğrenildi.

Kaynak:www.capakcurgazetesi.com.tr

Editör: TE Bilisim