Ordu’da sağlıkta sorunlar artarak devam ederken, her kesimin tepki gösterdiği Sağlık Müdürü bu kez de doktorların kaçmasını önlemek yerine, mevcutları da başka hastanelere görevlendirmeye başladı.

Onlarca kez milletvekilleri tarafından yaptığı tepki çeken uygulamalar nedeniyle TBMM gündemine getirilen, yaygın ve yerel basında yer alan haberlere rağmen Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz bildiğini okumaya devam ediyor.

Ameliyatsız hastaneye cerrah

Ordu Devlet Hastanesi’nde özellikle Genel Cerrahi bölümünde doktor sayısı az olduğu için yığılmalar meydana gelirken, Sağlık Müdürü Dr. Ergun Yanmaz, yüzlerce hastası olan bir Genel Cerrah hiçbir gerekçe göstermeden ameliyathanesi bile olmayan Kumru Devlet Hastanesi’nde görevlendirdi.

Kanser hastalarına darbe!

Betticket Arial">Sadece endoskopi için yüzlerce hastası sırada bekleyen, yüzün üzerinde kanser hastası bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çağlar Yıldırım, ameliyathanesi bile olmayan Kumru Devlet Hastanesi’ne görevlendirildi.

Görev değil, sürgün!

Hastaların ve sağlık camiasının büyük tepki gösterdiği bu görevlendirme ile ilgili Türk Sağlık-Sen de dava açmaya hazırlanıyor. Sendikanın Hastane Temsilcisi de olan Op. Dr. Çağlar Yıldırım’ın tamamen hukuksuz ve keyfi bir şekilde sürüldüğünü ileri süren Türk Sağlık-Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, görevlendirmenin iptali için konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

Zengin, “Bırakın sendika temsilcimiz olmasını, Altınordu ilçesinde yüzlerce kritik hastası bulunan, eksikliği hemen hissedilen bir hekimin hem de ameliyathanesi olmayan bir ilçe hastanesine görevlendirilmesi hukuksuz olduğu kadar bir sağlık cinayeti ve keyfi bir uygulamadır.” Dedi.

Kaynak:http://www.hayatgazetesiordu.com/guncel-haberleri/saglikta-cinayet.html

Editör: TE Bilisim