Son günlerde ilimizde bulunan sağlık tesisleri hakkında bazı basın yayın organlarında çıkan haberler için açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Sağlık hizmeti ırk, din, mezhep ayrımına göre verilmemektedir. İlimizdeki sağlık tesislerinde de Suriye ya da başka bir ülke vatandaşlarına herhangi bir öncelik verilmesi söz konusu değildir.

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2019 yılının İlk 6 ayı içinde polikliniklerde 1.205.844 Türk hasta muayene olurken sadece 126.373 Suriyeli hasta muayene olmuştur. Yine Acil servislerde ilk 6 ayda 315.921 Türk hasta muayene olurken 31.854 Suriyeli hasta muayene olmuştur. Görüldüğü üzere hem polikliniklerde hemde acil serviste Suriyeli hastaların muayene oranları %10 civarındadır.

Şehir Hastanesi inşaatında herhangi bir durma söz konusu olmayıp, mevcut durumda 667 kişi çalışmaktadır.

Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesinde zemin etüdü yaptırılmış olup, inşaat fen ve sanat kaidelerine göre tamamlanmıştır. Zemin etüdü yapılmadan hiçbir inşaatın ruhsat alması mümkün değildir.

Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesinde tıbbi sarf malzeme eksikliği söz konusu değildir. Ayrıca tüm ilaç, tıbbi sarf, radyoloji görüntüleme, laboratuvar ihaleleri tamamlanmış olup poliklinik, servis ve acil sağlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca herhangi bir tıbbi malzeme eksikliğinde Müdürlüğümüz bünyesindeki diğer hastanelerimizden anında malzeme temini yapılabilmektedir. Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesinin klimaları geçtiğimiz hafta içinde devreye alınmıştır. Ameliyathane için otomasyon, validasyon, partikül ölçümleri için müracaat yapılmış olup bir hafta içinde gerekli testler yapılıp, ruhsat alındıktan sonra ilk ameliyatlar başlayacaktır. 88. DHY’de (Devlet Hizmet Yükümlülüğü) yeterli uzman ve pratisyen hekim atanması, KPSS Temmuz atamasında 315 TDP (tabip dışı personel) atanması ile 24 saat tam kapasite ile hizmet verecektir.

Özetle; Hastanenin hizmete tam anlamıyla alınamaması fiziki eksikliklerden değil, başka illerde de görülen doktor eksikliklerindendir.

Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde de yasal ihale süreçleri beklenilmiş olup, bunun dışında bir keyfiyet söz konusu değildir.Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi; KVC yoğun bakım ünitesi yapım işi 08.12.2018 (iş yapım süresi 180 gündür) tarihinde sözleşmeye bağlanmıştır. 06.05.2019 tarihinde geçici kabulü yapılarak alımı Bakanlık iznine tabi olan tıbbi cihazlar için gerekli izinler alınmış ve ihale işlemleri başlatılmıştır. Tıbbi sarf ihalesi ise yapılıp sözleşmeye bağlanmış olup, kısa bir süre içerisinde anjio işlemine başlanacaktır.

Tüm kamuoyunun bilgisine duyurulur.

Uzm. Dr. Serdar SARIFAKI
Gaziantep İl Sağlık Müdürü

Editör: TE Bilisim