Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne doğum yapmak üzere olan eşini götüren  Hakan Kabuk, hastane personel ve müdürlerine isyan etti.

 Kabuk,  videoya çekerek “Bu uygulamalara artık bir kişinin dur demesi lazım. Bu hastanenin komple elden geçmesi lazım. 3 gündür burada birçok sıkıntılar yaşadım. Bunlar sadece en temelleri. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

“YENİ DOĞUM YAPMIŞ EŞİM İKİ SAAT KORİDORDA BEKLETİLDİ”

Kabuk, yaşadığı zorlukları şöyle anlattı;

“İsmim Hakan Kabuk Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde birçok sağlık sorunu yaşadım. Cumartesi günü sabah 05.00’te hastaneye geldim. Acildeki görevlilerin çoğu uyuyordu. Bir kişi bırakmışlar ayakta, İlgilenen yok. Kayıt yaptıracağız, kayıttaki şahıs kapısını, penceresini kilitlemiş, 10 dakika onu uyandırmak için uğraştık. Sonra bilgisayarı açması için uğraştık. Yine sıkıntılar bunlar. Ondan sonra geldik buraya doktorlara bilgi soruyoruz, eşim erken doğum ihtimali ile geldi buraya. 35 günlük erken doğum yaptı bu arada ama sürekli soru soruyoruz, doktorlar yani insan gibi muamele yapmıyorlar. Gerekli görevliler açıklama yapmıyorlar. Sormadan bir şey söylemiyorlar. Sorduklarında da azarlıyorlar. Bugün eşim taburcu olacaktı. 13:00’de odayı boşaltması istenmiş. Evet, tamam normal bir şey ama dediler ki bu sefer eşim doktor görecek, son bir doktor. ‘Siz sandalyede bekleyin, koridorda bekleyin’ dediler. Doktor gelecek diye eşime başka oda da verilmiyor. Sonra soruyorum ‘doktor niye gelmiyor?’ Doktor 15:00’te gelecek, 15:00’ten sonra gelecek. 15.00’te geleceği de meçhul. Yani iki saat koridorda yeni doğum, erken doğum yapmış bir anne, yeni doğmuş bir bebek kucağında sandalyede koridorda hastane ortamında bekletiliyor.”

BU HASTANEYİ BASIN YAZIYORDU, İNANMIYORDUM”

“Ben bunu dile getirdiğimde ‘Bu nasıl bir uygulama, nasıl bir şey’ dediğimde, yüzümüze bakmayan doktorlar, hemşireler hemen ‘güvenlik güvenlik’ diye çağırıyorlar. En ufak bir hakaret etmedim. Tehdit etmedim ama işlerini yapmadıklarında hemen zora geldiklerinde kendileri haklıymış gibi davranıyorlar. Ben böyle dedikten sonra hastane güvenliği aldı beni hastane müdürüne götürdü. Gerekli şikâyetleri ona ilettim. Personelini savundu. ‘Yok, böyle bir şey olmaz’ dedi. Kendi de çok ters konuştu hastane müdürü. Ziyaret saatlerini bu zamana kadar uygulamayan hastane, ben böyle dedikten sonra ‘ziyaret saatinde gel’ dediler. ‘Tamam’ dedim. Zaten saat 14:00 ziyaret saati, eşimi görmeye gidiyorum dedim. Müdür ukala bir tavırla ‘Git, ne yapıyorsan yap’ dedi. Daha ortayı bulacağına sağduyulu, anlayışlı olacağına, gelip olayı yerinde göreceğine daha bize tehditkâr, ‘Yok jandarmayı çağırırım, yok şöyle yaparım, seni bilmem ne’ gibi sözlerle kendisi beni tehdit etti. Bu hastaneyi basından duyuyordum. İnanmıyordum. Basın az bile söylemiş. Bu uygulamalara artık bir kişinin dur demesi lazım. Bu hastanenin komple elden geçmesi lazım. 3 gündür burada birçok sıkıntılar yaşadım. Bunlar sadece en temelleri. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

Kaynak:http://www.pusulagazetesi.com.tr/esini-doguma-goturen-vatandas-hastaneyi-birbirine-katti-126738-haberler.html

Editör: TE Bilisim