AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, artan boşanma oranlarıyla nafaka davalarına dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Türk toplumunda dini nikaha verilen öneme değinen Zengin, boşanma sırasında erkeklerin mihir borçlarını ödemediklerini açıkladı.
BABALAR ‘PARA’ DİYECEĞİNE ‘EVLADIM’ DEMELİ

Zengin, ‘Nafaka meselesi maddi boyutu olduğu için bu kadar büyüyen bir mesela. Babalar nafaka konusundaki ısrarları kadar evlatlarını eş zamanlı görmeyle alakalı bir kampanya yapsınlar. Avrupa’nın pek çok ülkesinde olan ortak velayet uygulaması Türkiye’de yok. Çocuğun velayeti çoğu kez özellikle beş yaşın altındaysa velayet anneye veriliyor. Ve maalesef pek çok kadın çocuklarını eşine karşı canını acıtmak, frenlemek için kullanıyor. Aslında çiftler ayrılmışlarsa ve böyle sorunlar varsa en temel mesele babaların çocuklarıyla kurduğu ilişki. Ben babalardan ‘Evladım’ diye bir çığlık duymak istiyorum.’” dedi.

TARAFLAR HESAPLAŞMALARINI BİTİREMİYOR

Nafaka sürelerinin evlilik sürecinde yaşananlara göre belirlenmesi gerektiğini söyleyen Özlem Zengin para meselesinin aslında tarafların hesaplaşmalarını bitiremediğini ve birbirlerinin canını yakmak için kullanıldığını söyledi.

ÇOCUĞUN GEÇİMİNİ BABA SAĞLAR

İslam hukukuna da değinen Zengin, arada çocukların mağdur olduğunu ve İslam’da çocuğun ihtiyaçlarının baba tarafından karşılanması gerektiğini de belirtti.

Esra Elönü’nün sunduğu Araf’ta Sorular her Pazar akşamı Ülke TV’de ekrana geliyor.

Editör: TE Bilisim