Bir kaç hafta öncesi Burdur Devlet Hastanesi uzman hekimlerinin döner sermaye dağıtımında adaletsizlik gerekçesi ile eylemlerine tanık olmuştuk. O gün döner sermaye krızi yanısıra cerrahi branşlarda ameliyat malzemelerinin temin edilmemesinin hastaların mağdur edildiğine dikkat çekilmiş ayrıca İl Sağlık Müdürü Dr Reha nın uzman hekimlerin sorunlarına karşı takındığı tutum eleştiri konusu olmuştu.

TANSİYON KISMEN DÜŞMÜŞTÜ

Yeni Başhekimin atanması ile hastane sorunları çözülmeye başlamış ve kısmen hekimlerin tansiyonu düşmüştü.

KRİZ YENİDEN ALEVLENDİ

Bu ay Devlet Hastanesinde dağıtılan döner sermaye ücretlerinde 66 uzman 1000 tl altında aldı bunun içindeki 39 kişide sıfır döner aldı. Bu durum tartışmanın yeniden alevlenmesine yol aştı .

TEPKİYİ İYİ OKUMAK GEREKİYOR

Hekimler aslında döner sermaye ücretlerinin dağılımında branşlara göre kat sayıların değiştirilerek çözüm bulunmasını istiyor. Bir yandan 66 uzman hekim bu ay 1000 Tl nin altinda döner aldı. Bunun icindeki 39 kişi ise sıfır döner ücreti aldı. Uzman hekimler döner sermaye dengesizliğe tepki gösteriyor.

HEKİMLER HUKUKİ EYLEM YAPACAK

Hastane kulislerine göre uzman hekimler en kısa sürede toplantı yaparak bir dizi hukuki eylemi hayata geçirme kararı alacaklar. Isparta - Burdur Tabip Odası yoluyla yeni bir manifesto yayınlanacak. Yine edindiğim kulislere göre il dışına tayinleri askıya alan birçok hekim ya istifa ederek özel hastaneye geçme yada tayin isteme eğilimine girdiği yolunda.

BU İŞİ DÜZELTMEK ZOR MU?

Anlaşıldığı gibi sıkıntı döner sermaye ücreti alan branş doktorlarına göre kat sayı uygulamasında değişiklik yapılması bu işi çözüyor. Burdur'da yaşanan bu sorun tüm Türkiye'de aynı. Siyasiler Sağlık Bakanı ile görüşerek bu sorunu aşabilir sanırım ki aynı sıkıntılar diğer illerin de sorunu olduğu için Bakan'ın talimatı yeterli olur sorunun aşılması için. Sağĺik Bakanının bu konuda beyanat verdiğini de unutmayalım.

DOKTORLARIN ÖNERİSİ

Hekimlerin 4 bin memur ücreti 3500 tl sabit döner alıyor. 3500 tl normal maaşa ilave edilsin şeklinde önerileri var. Öte yandan yeni hastanenin hızlı yapılması ve hastane statüsünün yükseltilmesi isteniyor. Bu yolla katsayı değişecek ve hekimlerin ücret sorunu kısmen çözülecek

SENDİKALAR 'SOS' VERDİ

Uzman hekimler kadar sağlık çalışanları da döner sermaye krizinden nasibini alıyor. Hükümete yakınlığı ile bilinen Sağlık Sen şu ana kadar sorunlara kulağını tıkadı ve hiçbir açıklama yapmadı. Türk Sağlık Sen'in çıkışları da cılız oldu. Görüşlerine başvurduğum Türk Sağlık Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yiğit" hekimler ve sağlık çalışanlarının temel sorunu bu. Hekimlerin alacağı her türlü kararı destekliyoruz. İki Genel Başkan Yardımcısı ile Burdur'a gelerek destek olacağız haklı mücedele ve eylem kararlarının yanında duracagiz" dedi.

YETKİLİ SENDİKA NERDE?

Yıgit "Burdur'da yetkili sendika Sağlık Sen yaklaşık 450 üyesi var bütün üyeleri mağdur çalışanların hala o sendika da olmalarını anlamak mümkün değil" diye tepki gösterdi.

Kaynak:http://www.bomba15.com/haber/gundem/devlet-hastanesi-iflas-yolunda/11483.html

Editör: TE Bilisim