Doğacak bebeğini kaybeden bir baba Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşananlara isyan etti.

Doğumuna 1 hafta kala anne karnında bebeğini kaybeden Gökhan Özcan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada , ”Eşim ve ben Rabbimizin bize nasip ettiği kaderi sabırla içimize atarken ana karnında vefat eden eşimin yeni doğan hastalarla aynı koridora konulması, bebek süslü kapılar arasında bir odada bebek seslerinin inlediği bir koridorda bizlerin ve yanımıza gelen dostlarımızın canının yandığı bir durumda en önemlisi ana karnında çocuğunu kaybeden bir anne 20 saat suni doğumla acı çekerek öldüğünü bildiği yavrusunu doğurmak için canıyla mücadele ederken bize bu psikolojiyi yaşatanları kınıyorum. Bu anneye psikolojik destek bile alamadık ne yazık ki. ”

MESAİ SAATİNDE YERİNDE OLMAYAN GÖREVLİ TERBİYESİZLEŞTİ

Annesiyle birlikte çocuğunun naaşını almak için morga inen Baba morg görevlisinin olmadığını belirterek , ”Morg görevlisi imam 13:20 de hala yoktu orada ki temizlik görevlisi farklı zamanlarda 3 kez aradı kendisini ve orada ki temizlikçiye geleceğini, ne için geldiğimizi ve orada ki temizlik personelinden ve arşiv görevlisinin bize kızımızı vermesini söylüyor ve biz yarım saat bekliyoruz en son idari katta bir memuru arıyorlar ve kızımızı morg kapılarında o kişiyle ve annemle bu acıyı yaşarken isimsiz morg kapılarını deneme yoluyla o gelen görevliyle arayarak sonunda kızımızı buluyoruz. Ben kızımı kucağıma alıp annemle 13:40 da çıkarken ne yazık ki o saate oraya gelen din görevlisi diye oraya konulan şahıs bize ne iki üç kez arıyorsunuz diyerek terbiyesizleşti. Bir din görevlisi örnek olmalıdır ve en önemlisi canı yanmış kucağında cenazesi olan bir babaya ve yanındaki bayana bir kabadayı gibi davranma hakkını nereden alır? En önemlisi kızımın cenazesi elimde ilken bir din görevlisi nasıl vicdansız olabilir ve nasıl bir cesaretle mesaisine geç gelmesine rağmen istediğin yere şikayet et diyecek kadar cesaretli olabilir? Nereden alıyor bu cesareti?Günlerdir bize acımızı yaşatmayan ve bize nereye şikayet ederseniz edin diyecek kadar vicdan yoksunu bu din görevlisi diye oraya konulan bu şahıs için gerekli yasal işlemin başlatılmasını insaniyet namına ve başka insanların canının yanmaması adına dostlarımdan bana destek olunmasını rica ediyorum. ” diyerek çağrıda bulundu.

ÖLÜM RAPORU EŞİM ADINA DÜZENLENDİ

Kendisine ulaştığımız Gökhan Özcan durumu Başhekimle görüştüklerini ve gerekli soruşturmanın başlatıldığını belirtti.Ancak bu kez de çocuklarının ölüm raporunu almaya gittiklerinde gözlerine inanamadılar.Çünkü ölüm raporu çocuğunu kaybeden annenin adına düzenlenmişti.Yani hastane söz konusu raporla anneyi ölü göstermişti.Gökhan Özcan sorumluların gereken cezayı almalarını talep etti.

RAPOR:

Kaynak:www.kirsehirhaberturk.com

Editör: TE Bilisim