Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Güneydoğu Güncel Gazetesinde belirli gün ve aralıklarla yayınlanan ‘Bu Da Asansör Kuyruğu’, ‘Hastaneler Kırmızı Ete Hasret Kaldı!’ ve ‘Diyarbakır Sağlığı İflas mı Etti?’ başlıklı haberlerimizle ilgili açıklama yaptı. 

GAZİ YAŞARGİL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Sağlık Bilimleri Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ana binasında 21, Kadın Doğum ve Çocuk Klinikleri Ek binasında 7 olmak üzere toplam 28 asansörün hasta ve hasta yakınlarına hizmet verildiğinin belirtildiği açıklamada, “Hastanemiz ana binasında bulunan asansörlerden 2 tanesinin motorları bozulmuş, ilgili firma ve hastanemiz teknik ekibi tarafından gerekli müdahaleler yapılarak motorlar sökülmüş ve tamiri için gerekli işlemler başlatılmıştır. Hizmet, diğer asansörlerle verilmekte ve asansör trafiğinde herhangi bir sorun yaşanmamaktadır” denildi.

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİNİ HAŞERE BASTI İDDASI

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki haşere iddialarını da doğrulayan açıklamada devamla, Hastanenin ikinci katında bulunan Cerrahi Kliniğinin 5, 10 ve 11 nolu odalarında haşereye rastlanması üzerine söz konusu odaların hemen ilaçlanarak kapatıldığı ifade edilerek, PVC yer döşemesinin altında larvaların olabileceği ihtimali üzerine PVC zemin sökülerek yenilendikten sonra kliniğin hizmet vermeye devam edileceği bildirildi. 

“KEDİNİN AMELİYATHANEYE GİRMESİ İÇİN ŞİFREYİ BİLMESİ GEREKİR!”

Açıklamada, Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Sağlıkta Kalite Standartları(SKS) gereği non steril, yarı steril ve steril alan şeklinde ayrı alanlar olarak bölümlendirildiğine işaret edilerek, “Tüm bu alan geçişleri ayrı kapılardan sağlanmakta olan ameliyathane giriş kapısı, sensorlu ve şifrelidir. Dolayısıyla söz konusu iddia edilen kedilerin ameliyathane içerisinde girmesi mümkün değildir” denildi.

“HİJYEN MALZEMELERİNİN BULUNMAMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Açıklamanın son bölümünde hijyen malzemesi eksikliği iddialarına değinilerek, şöyle denildi: “Kamu hizmeti sunan tüm hastanelerimizde sözü edilen hijyen malzemelerinin bulunmaması mümkün değildir. Hastanelerimizin tüm hizmet birimlerinde olduğu gibi hasta ve hasta yakınlarının kullandığı tüm alanlarda da sürekli olarak yeterli miktarda hijyen malzemeleri bulundurulmakta, malzeme yeterliliği sık aralıklarla kontrol edilmekte ve hiçbir aksama yaşanmadan sağlık hizmeti verilmeye devam edilmektedir”

Kaynak:http://www.guneydoguguncel.com/bozuk-asansor-ve-hasere-iddialari-dogrulandi/

Editör: TE Bilisim