Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından kurulacağı iddia edilen yeni parti ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı! Babacan ve çevresinin erken hareket etmekten vazgeçtiği iddia edildi.

Ali Babacan'ın AKP'den istifasının ardından hızlanan yeni parti çalışmalarının zamana yayılacağı ve Eylül ya da Ekim ayında olacağı belirtilen resmi kuruluştan vazgeçildiği ileri sürüldü.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Babacan'ın partisi sonraki bahara..." başlıklı yazısında Babacan'ın ekibinin verdiği bilgilere göre partinin kuruluş tarihinin kış veya ilkbaharın ilk aylarına kaydırıldığını yazdı.

Bu süreçte ekonomik gelişmelerin ve meclis dengelerinin yakından takip edileceği öğrenildi.

Sarıkaya, Davutoğlu cephesinin ise yeni parti çalışmaları için hızlı hareket edeceği iddiasında bulundu.

Sarıkaya, yazısına şöyle devam etti:

Riski üstlenmeyen pozisyonu uygun buluyorlar

"Önce birkaç ay sonra bir ekonomik krizin daha çıkması ihtimaline dayanan bu bakışın temel ilkesi, ‘Ekonomik soruna gerekçe olarak gösterilmeyelim, üzerimize kalmasın ‘ yaklaşımı üzerine kurulu.

Böyle bir zeminin ortaya çıkması sonrası erken genel seçimle iktidara gelen kim olursa olsun Yunanistan’da bu seçim iktidarı kaybeden Çipras’tan farklı olmayacağına inanılıyor.

Yani, ekonomik acı reçeteyi halka içiren, bir diğer anlatımla 1999 ekonomik krizi sonrası kararları alan Kemal Derviş görüntüsüne düşmeyi arzulamıyor. O nedenle partileşme sürecini daha ağırdan alan, ekonomik gelişmelerin seyrini izleyip, riskini üstlenmeyen pozisyona geçmeyi daha uygun buluyor."

Diğer kesimlere henüz ulaşılamadı

Ertelemenin bir diğer boyutunu da yazan Sarıkaya, Babacan ekibinin Ak Parti hareketi gibi algılanmak istemediklerine değinerek, "Çünkü bugüne kadar hep AK Parti kadrolarına yönelim olduğu, diğer kesimlere ulaşma konusunda yeterli zengin fihriste ulaşamadıklarını belirtiyorlar." ifadelerine yer verdi.

Yazının tamamı için Tıklayınız

Editör: TE Bilisim