MİL-SAĞLIKSEN Zonguldak Şube Başkanı Barış Fidan, Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi’nde yönetimden kaynaklanan hataların hastaneyi iflasın ve kapanmanın eşiğine getirdiğine dikkat çekti. Başkan Barış Fidan, “Cumhuriyetin mirası Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanemizin liyakatsiz ellerde olmasına seyirci kalmayacağız. Susmayacağız, adam kayırmacılığı, haksızlığı, liyakatsizliği ve gerçeği her yerde dile getireceğiz. Halkız, haklıyız, biz kazanacağız” dedi.

“AMELEBİRLİĞİ HASTANESİNİN İFLASIN EŞİĞİNE GETİRİLMİŞ OLMASI TESADÜF DEĞİLDİR”

Amelebirliği Hastanesi’nin maden işçisinin alın teri ile yapıldığına dikkat çeken Fidan, “Sağlık kurumlarımızın mali yapılarında büyük sarsıntılar yaratan mevcut tabloda, merkezi yönetim odaklı düzenlemelerin yapılması kaçınılmaz olsa da, kurumlarımızdaki liyakatsiz yönetici kadroların payı azımsanamaz seviyededir. İlimiz genelinde sağlık hizmeti sunucusu kurumların mevcut durumları ayrı ayrı masaya yatırılarak, sorunların kaynakları, gelişim aşamaları ve de çözüm önerilerimizden oluşan bir rapor, yerel ve bakanlık düzeyinde ilgili makamlara sunulacaktır. Sanayi hamlesinin lokomotifi, Cumhuriyetin ilk şehri Zonguldak’ta, işçinin alın teri ile yapılmış Amelebirliği Hastanesinin iflasın eşiğine getirilmiş olması tesadüf değildir. Başarılı yönetimler döneminde tavandan ek ödeme dağıtan, il içi tayinlerde personelin geçiş için sıraya girdiği, hasta portföyü geniş ve tercih edilen nadir hastanelerimizden birinin bu hale düşürülmesi kabul edilemez. Yanlış yönetim sonucu olduğu aşikardır ve fatura, sağlık personeline ödettirilemez” şeklinde konuştu.

“UZUNMEHMET GÖĞÜS VE MESLEK HASTALIKLARI HASTANEMİZİN LİYAKATSİZ ELLERDE OLMASINA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ”

“Daha fazla zaman kaybetmeden mali yapının düzeltilmesi ve de emekçi çalışanlarımızın yasal hak edişlerinin alınabilmesi adına; hastaneye maksimum yatak kapasiteli palyatif bakım servisi açılarak hastane geliri yüzde 15 artırılmalıdır” diyen MİL-SAĞLIKSEN Zonguldak Şube Başkanı Barış Fidan, açıklamasına şöyle devam etti; “Göğüs ve meslek hastalıkları hastanesinin olmazsa olmazı bipap vision cihazlarının acil servis ve yoğun bakımlardaki eksikliği giderilerek hasta red ve sevk gerekçesi ortadan kaldırılmalıdır. Uyku polikliniğinde aylardır faaliyete geçirilemeyen yataklar, eksikleri tamamlanarak hizmete sunulmalı, uzun süre sonraya verilen randevular kısa döneme alınmalıdır. Pulmoner rehabilitasyon birimi, doktorların koordinasyonu sağlanarak aktif kullanılmalıdır. Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile prosedürler hızlandırılarak, tahliye edilen ek hizmet binasının güçlendirme işlemleri hızla yapılmalı ve yoğun bakım servisi, olması gereken yerinde, yatak kapasitesi artırılmış hali ile hizmete girmelidir. Acil serviste geçici değil, işini sahiplenecek, daimi görev yapacak en az 4 pratisyen hekim başlatılmalıdır. Sağlık Uygulama Tebliği ve de Bütçe Uygulama Tebliği başta olmak üzere, mevzuat bilgisine hakim bir idari mali işler müdürünün hastanede görev yapması sağlanmalıdır. Cumhuriyetin mirası Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanemizin liyakatsiz ellerde olmasına seyirci kalmayacağız. Susmayacağız, adam kayırmacılığı, haksızlığı, liyakatsizliği ve gerçeği her yerde dile getireceğiz. Halkız, haklıyız, biz kazanacağız.”

Kaynak:pusulagazetesi.com


Editör: TE Bilisim