Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı’nın tüm eğitim faaliyetlerini sonlandırdı. Eğitim faaliyetleri kaldırılan bölümde uzmanlık eğitimi gören 9 asistan doktor ise başka şehirlerdeki kliniklere tayin edildi. Ancak Tıp Fakültesi Dekanlığı, 7 ay geçmesine rağmen asistan doktorların tayin işlemlerini gerçekleştirmedi. 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı’ndaki kriz 2017 yılında başladı. İddiaya göre, bölümdeki hocalar arasında özel ameliyatlar nedeniyle sorunlar yaşanınca, gerginlik asistan doktorlara da yansıdı. Hocaların, uzmanlık eğitimi için bölüme gelen asistan doktorları özel ameliyatlarına girmeleri için zorlaması ve ameliyata girmek istemeyenlere mobbing uygulaması, asistan doktorlar arasında huzursuzluğa yol açtı. Bazı asistan doktorlar, hocalarının özel ameliyatlarına girmeyi reddedince, mobbingin dozajı artırıldı.
Asistan doktorlar ve hocalar arasında başlayan özel ameliyatlara girmeme gerginliği bir süre sonra resmiyete döküldü. Bir asistan doktora uzmanlık eğitiminin uzatılması cezası verilerek, bölümden uzaklaştırıldı. Hukuksuz bir şekilde bölümden uzaklaştırılan asistan doktor konuyu yargıya taşıyarak, mahkeme kararıyla Dicle Üniversitesi’ne geri döndü ve uzatma cezasını iptal ettirdi. Yeniden üniversiteye dönen asistan, mobbingin artması üzerine durumu Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu’na bildirdi.

Tıpta Uzmanlık Kurulu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı’nı denetledi. Denetleme sonucunda, asistan doktoru haklı bulan Kurul, şikâyet konularının giderilmesi için üniversiteye 6 ay süre verdi.Sürenin dolması üzerine 2’nci kez teftişe gelen kurul, bölümde herhangi bir düzelme olmadığını, aksine sorunların arttığını, kurulca ifadeleri alınan asistan doktorlara daha fazla mobbing uygulandığını ve hiçbir eğitim faaliyetinin yürütülmediğini tespit etti(Doktorlar sitesi Net)

Editör: TE Bilisim