Doktor Musa Güven, 43 yıllık meslek hayatında yaşadığı ilginç mesleki anılarını kitaplaştırdı. 
Bir dönem Başhekim Yardımcılığı görevini de yürüttüğü Osmaniye Devlet Hastanesi'nden 2008 yılında emekli olan ve daha sonra bir grup hekim arkadaşı ile birlikte kurduğu özel hastanede halen aktif olarak mesleğini sürdüren Dr. Musa Güven, meslek hayatında yaşadığı anılarını kitap haline getirdi. Dr. Güven aynı zamanda ilk kitabı olan ‘İçimde ne var doktor’ isimli kitabını Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nde (OGC) basın mensuplarına tanıttı.
Kitabı neden yazdığını ve neyi yazmak istediğini anlatan Dr. Güven, “Uzun sayılacak 43 yıllık meslek hayatım var. Bu zaman zarfında toplum içinde gerek bir hekim olarak, gerekse sade bir vatandaş olarak, çevremde yaşanan olayları izleyerek ve her iki açıdan gözlemleyerek mümkün olduğunca objektif olarak irdelemeye, buradan çıkacak hayat derslerine kendi yorumlarımı da katarak toplumla paylaşmak istedim. Yazmış olduğum öyküler tamamen gerçek hayatın içinden ve bizzat tanık olduğum olaylardır. Şuna eminim ki, gerek meslektaşlarım, gerekse toplumun tümü kendilerini bu olayların içinde bulacaklardır. Bazen tebessüm edecekler, bazen de üzüleceklerdir. Ama herkesin durup düşüneceği, kendine özgü dersler çıkaracakları bir gerçektir. Yaklaşık yarım asırlık bir zaman dilimi içinde nelerin değiştiğini ya da nelerin değişmediğini göreceklerdir. Bir döneme tanıklık edecek olayları kayıt altına almak ve aynı dönemi yaşayanların hafızasını tazelemek istedim” dedi.
Dr. Güven’in 160 sayfalık ‘İçimde ne var doktor?’ adlı kitabında 23 adet öykü yer alıyor. Kitabı ilk etapta 500 adet bastırdığını belirten Dr. Güven, kitaptan elde edilecek geliri eğitim amaçlı kuruluşlara vereceğini de sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim