Son dönemde medyada yer alan kamu hizmetini zedeleyici sağlık emekçilerinin gayretlerini hiçe sayan, hasta mahremiyeti ve özel hayatın gizliliğini çiğneyen, toplumda panik ve bilgi kirliliğine sebebiyet verebilecek nitelikteki asılsız iddialar üzerine bu açıklamayı yapma ihtiyacı doğmuştur.
Pandemi sürecinin başından itibaren bütün ülkemizde ve ilimizde olduğu gibi ilçemizde de Salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının/bulaşın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.
Pozitif vakanın temaslısı olarak haklarında karantina tedbiri uygulanan 4 öğrenci kardeşimizin 27-28/06/2020 tarihlerinde düzenlenen YKS/LYS sınavına girmeleri gerektiğinin duyulması üzerine 25/06/2020 Perşembe günü tedbir amaçlı olarak öğrencilere Suluova Devlet Hastanesi’nde test yaptırılması sağlanmıştır. Test sonuçları olumlu veya olumsuz olarak belli olmamasına rağmen yine tedbir amaçlı ÖSYM ve Üniversitemizle işbirliği içerisinde gerekli görüşmeler yapılmış, 4 öğrencinin de ayrı ayrı salonlarda ve tek başlarına sınava girmeleri sağlanmıştır. Ayrıca ailelerle sınav merkezine ulaşım geri dönüş ve söz konusu süre boyunca alacakları tedbirler konusunda da görüşülmüş olup, çocukların sınava özel araçlarıyla gidip gelmeleri sağlanmış ve bulaş riski ortadan kaldırılmıştır. Sınav sonrası 4 öğrencinin de karantina uygulamasına devam edilmiştir.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da pandemi ile olan mücadele kararlılıkla ve eksiksiz şekilde yürütülmeye devam edecektir.
Ülkemizin geçtiği bu hassas dönemde, yazılı ve görsel medya, basın mensuplarımız ve halkımızın T.C. Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere, resmi makamlarımızın yapmış oldukları paylaşımları dikkate almaları, yetkili makamlar haricinde yapılan halkı yanlış yönlendirici nitelikteki açıklama, iddia ve paylaşımlara itibar etmemeleri hususu,
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
Dr. Mehmet SOMUNCU
Suluova İlçe Sağlık Müdürü
Editör: TE Bilisim