Sertifikalı eğitim programları özellikli ünitelerde görev yapan sağlık personeline yönelik olarak 04/02/2014 tarihli ve 28903 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliğine bağlı olarak düzenlenerek yürürlüğe giren ilgili konuda sertifikalı eğitim programı standartları doğrultusunda yapılmaktadır.
Kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılması, hantallığa sebebiyet veren hususların ortadan kaldırılması, hizmetlerin süratli ve en iyi şekilde sunulması gerekmektedir. Dijital dönüşüm çerçevesinde uzun vadeli plan ve projeler hayata geçirilmektedir. Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) Projesi kapsamında, sertifikalı eğitim programı başvuruları 16.07.2019 tarihi itibariyle EKİP uygulaması üzerinden alınacaktır. Uygulamaya giriş https://ekip.saglik.gov.tr adresinden e-devlet aracılığıyla yapılacaktır. Sertifikalı eğitim programlarına başvurmak isteyen personel e-devlet üzerinde bulunan form ile başvuru yapacaktır.
Buna göre sertifikalı eğitim programlarına başvuruların e- devlet aracılığıyla alınması ve uygulamanın sağlık tesislerine duyurulması hususunda;
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Av. Erol GÖKDÖL

Bakan a.
Genel Müdür Yardımcısı

DAĞITIM

Gereği:
81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)
Editör: TE Bilisim