"Sağlıkta Akreditasyon Standartları-Hastane" Setinin Görüş Öneri Platformunda…

Sağlıkta Akreditasyon Standartları (SAS) Hastane Seti Bakanlığımızca hazırlanmış ve 2014 Ocak ayında ISQua (The International Society for Quality in Health Care) tarafından akredite edilmiş idi.

SAS Hastane setinin 4 yıllık akreditasyon süresinin sona ermesinin akabinde Aralık 2017 yılında yeniden akreditasyonu gerçekleştirilmiş ve setin akreditasyon geçerlilik süresi Aralık 2021 tarihine kadar uzatılmıştır. İkinci kez yeniden akreditasyonuna yönelik çalışmalar Genel Müdürlüğümüzce başlatılmıştır.

Standart geliştirme algoritması doğrultusunda başlatılan standart sete ilişkin çalışmalar kapsamında SAS Hastane setine yönelik paydaş görüş ve önerilerinin alınması büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda, kurumsal ya da bireysel olarak tüm paydaşların görüş ve önerilerini “Standart Görüş ve Öneri Platformu” üzerinden iletmeleri standartların gelişimine büyük katkı sağlayacaktır.

Görüş Öneri Platformuna;

Kurumsal olarak;

  • İlgili Kamu ve Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşları
  • Uzmanlık Dernekleri ve Meslek Örgütleri

Bireysel olarak;

  • Sağlık Yöneticileri
  • Sağlık Çalışanları
  • Akademisyenler
  • Hasta ve Hasta Yakınları

ve sağlık alanında çalışan tüm diğer paydaşların, bilgi ve tecrübeleri çerçevesinde katkı sağlamalarını özellikle önemsiyoruz.

Görüş ve önerilerinizi aşağıda yer alan Platform linki üzerinden 30.10.2020 tarihi saat 17:00’a kadar iletebilirsiniz.

Değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Standart Görüş ve Öneri Platformu için tıklayınız. https://kks.saglik.gov.tr/sgo

Editör: TE Bilisim