https://www.kamupersoneli.net/ haberi ;

Sağlık Bakanlığı yapmış olduğu duyuruda 12 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Bakanlık alımların sözlü ve uygulamalı mülakat sonunda alınacağını ifade etti. Çeşitli kadrolara yapılacak olan alımda, personellere yüksek maaş verileceği de ayrıca ifade edildi. Bakanlığın alımına başvurmak isteyen alımlar için son başvuru tarihi 19 Haziran olarak duyuruldu.

BAŞVURU ŞARTLARI

A-GENEL ŞARTLAR

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları haiz olmak,

b) Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (Bu maddede belirtilen yükseköğretim mezunları aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 (iki) katı ödenecek pozisyonlar için başvuru yapabilirler.)

d) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (b) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.)

e) Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,

f) "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" te belirtilen özlük hakları ve diğer kuralları kabul etmek,

g) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelemiş veya muvazzaf askerlik hizmetinden muaf ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

h) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme edebilme yeteneğine sahip olmak,

i) Tutum ve davranışların göreve uygun olması gibi kriterlere sahip olmak.

ÖZEL ŞARTLAR

B.1. Kıdemli Yazılım Mimarı (Tam zamanlı, aylık brüt sözleşme ücret tavanının 4 katına kadar)

Aşağıda belirtilen kriterlere uygun tam zamanlı çalışacak 1 (bir) kişi sözleşmeli bilişim personeli olarak istihdam edilecektir.

a) Genel şartlar (b) bendindeki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

b) Microsoft. NET platformu üzerinde yazılım geliştirme konusunda iyi derecede deneyim sahibi olmak,

c) ASP.NET MVC ile yazılım geliştirme konusunda iyi derecede deneyim sahibi olmak,

d) .Net Core konusunda iyi derecede bilgi ve tecrübe sahibi olmak,

e) Web servisler, Web API, SOAP, REST, WCF hakkında iyi derecede deneyim sahibi olmak,

f) Katmanlı mimari, Servis Tabanlı Mimari ve Microserviceler hakkında deneyim sahibi olmak,

g) Nesne tabanlı yazılım geliştirme metodolojileri konularında deneyimli olmak,

h) MSSQL veya Oracle veri tabanı ile entegre uygulama geliştirme konularına hakim olmak,

i) T-SQL veya PL/SQL, Stored Procedure ve Function konularına hâkim olmak,

j) Team Foundation Server (TFS), GIT ve benzeri kaynak yönetim araçları ile proje geliştirme konusunda deneyimli olmak,

k) SOA ve Microservices konusunda deneyimli olmak,

l) NoSQL veritabanları, özellikle Couchbase, MongoDB konusunda iyi derecede deneyim sahibi olmak,

m) Uygulama sunucuları yönetimi (IIS, Weblogic, Apache Tomcat vb.) konusunda iyi derecede deneyim sahibi olmak,

n) KAFKA, RabbitMQ gibi kuyruk yönetimi araçlarının kullanımı ve yönetimi konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak,

o) Dağıtık ön bellek mimarilerinin (Redis, MEMCACHED vb) kullanımı ve yönetimi konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak,

p) Kurumsal uygulama yaşam döngüsüne hakim ve uygulama geliştirme tecrübesine sahip olmak,

q) Agile yönetim metodolojileri konusunda en az 2 (iki) yıllık tecrübe sahibi olmak,

r) Bilgi sistemleri konusunda proje yöneticisi veya proje koordinatörü olarak en az 5 (beş) yıl tecrübe sahibi olmak,

s) SPICE veya CMMI süreçleri konusunda en az 2 yıl tecrübe sahibi olmak,

t) Akıcı şekilde İngilizce konuşabilmek, İngilizce Sunum kabiliyetine sahip olmak,

u) 2014 yılından itibaren (2014 yılı dahil) alınmış Microsoft Certified Solutioun Associate (MCSA), Microsoft Certified Professional Developer (MCPD), Microsoft Certified olution Developer (MCSD), Microsoft Specialist (MS) sertifikalarından en az üçüne sahip olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ ve TARİHİ

a) Adaylar, “3.maddede yer alan” belgelerle birlikte 01/06/2020 – 19/06/2020 (mesai bitimi 18:00’a kadar) tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001.Cadde No:9 Bilkent Çankaya/Ankara adresinde bulunan Sağlık Bakanlığı Genel Evrak birimine şahsen başvuru yapabileceklerdir. Şahsen başvuru işlemini gerçekleştiremeyecek adaylar, istenilen belgeleri aynı adrese kargo ya da posta yolu ile gönderebileceklerdir.

b) Başvuru tarihleri içinde kargo ya da posta ile başvuru yapan adayların evrakının 25/06/2020 tarihine (mesai bitimi 18:00) kadar belirtilen adrese ulaşması gerekmektedir.

c) 01/06/2020 – 19/06/2020 tarihleri arasında başvuru yapan ancak eksik evrakı bulunan adaylara evrakını tamamlamaları için ek süre verilecektir.

d) Adaylar 30/06/2020 – 07/07/2020 tarihleri arasında sbsgm.saglik.gov.tr web sayfasından eksik evrakının olup olmadığını öğrenebilecektir.

e) Eksik evrakı olan adaylar 30/06/2020 – 07/07/2020 (mesai bitimi 18:00’a kadar) tarihleri arasında, eksik evrakını ek-3 de yer alan dilekçeyi doldurarak (a) maddesinde belirtilen adrese şahsen teslim edebilecektir. Şahsen başvuru işlemini gerçekleştiremeyecek adaylar eksik evrakı kargo ya da posta yolu ile gönderebileceklerdir. Ek-3 de yer alan dilekçeyi doldurmadan eksik evrakını teslim eden adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

f) Belirtilen tarihler arasında eksik evrakını kargo ya da posta yolu ile gönderen adayların evrakının 13/07/2020 tarihine (mesai bitimi 18:00) kadar belirtilen adrese ulaşması gerekmektedir.

g) İlanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

h) Posta ve kargodaki gecikmeler ya da diğer sebeplerden dolayı belirtilen tarihler ve saatlerden sonra başvuru yapanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

i) Adaylar sözleşmeli bilişim personeli pozisyonlarından sadece birisini seçebilirler. Birden fazla seçim yapan ya da seçimi belli olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Editör: TE Bilisim