Güvenli Doğum Süreci Uygulama Rehberi Yayınlandı!!!

Anne ve bebek ölümleri ile mücadele düzeyi ulusal sağlık sistemleri için en önemli başarı göstergelerinden biridir. Anne ve bebek ölümlerinin büyük kısmı ise doğum sürecinde gerçekleşmektedir. Sağlık çalışanlarının görevi, bu süreçte hem anne hem de yenidoğanın mümkün olan en güvenli bakımı almasını sağlamaktır. Kontrol listeleri, bu tür karmaşık ve önemli hizmet süreçlerini yönetebilmek ve hataları önlemek için faydalı araçlardır. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından doğum sürecinde anne ve bebek güvenliğini Sağlamak üzere Güvenli Doğum Süreci Kontrol Listesi hazırlanmış ve ülkelere tavsiye edilmiştir.

Güvenli Doğum Süreci Kontrol Listesi’nin anlaşılması ve etkin şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla Bakanlığımızca ülkemize uyarlanan “Güvenli Doğum Süreci Uygulama Rehberi “siz değerli sağlık çalışanlarımızın kullanımına sunulmaktadır.

Rehbere katkı veren değerli hocalarımız ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür eder, kontrol listesi ve rehberin annelerimiz ve bebeklerimize en iyi şekilde hizmet sunmamız adına faydalı olmasını dileriz.

Güvenli Doğum Rehberine erişmek için tıklayınız

sağlık aktuel

Editör: TE Bilisim