Sağlık Bakanlığı Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı için başvuruda bulunmak isteyen sağlık personellerinin başvurularının başladığını duyurdu. Toplam 112 kursiyer alınacak.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından 22 Temmuz 2019 tarihinde gönderilen yazıya göre; sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların önlenmesi çalışmalarında ulusal standardizasyonun sağlanması amacıyla Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı düzenleneceği ve başvuruların İl Sağlık Müdürlükleri tarafından alınacağını duyurdu.

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELİĞİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMINA KİMLER KATILABİLİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan, enfeksiyon kontrol hemşireliği sertifikalı eğitim programına Sertifikasyon programlarına bilgisayar kullanmayı bilen, meslekte en az üç yıl hizmeti bulunan, enfeksiyon kontrol hemşiresi olarak görev yapacakları kurumları tarafından belgelendirilen hemşireler (hemşireler ve hemşirelik yetkisi almış ebeler) katılabilecek.

2019 YILI SERTİFİKASYON PROGRAMI NASIL GERÇEKLEŞECEK

2019 yılı Sertifikasyon Programı teorik eğitim kısmı uzaktan eğitim metodu ile 09 Eylül 2019 - 20 Eylül 2019 tarihleri arasında, uygulamalı eğitim 30 Eylül - 18 Ekim 2019 tarihleri arasında eğitim merkezlerinde gerçekleştirilecek.

BAŞVURU NASIL VE NEREYE YAPILACAK

Adaylar başvurularını aşağıda paylaşılan başvuru formu ve diploma fotokopileri ile birlikte İl Sağlık Müdürlüklerine teslim etmek suretiyle yapacaklardır. Başvuru formlarının adaylar tarafından eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması, kurum yöneticileri tarafından onaylanması gerekiyor. İlgili imzaların veya bilgilerin eksik olması ve diploma fotokopisinin eklenmemesi durumunda başvurular kabul edilmeyeceği duyuruldu. Başvurular İl Sağlık Müdürlüklerince değerlendirilecek olup uygun şartları taşıyan adaylar en geç 21 Ağustos 2019 tarihine kadar Bakanlığa bildirilecek.

Üst Yazı.pdf

Başvuru Formu.docx

Editör: TE Bilisim