Sağlık-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur ÖZTÜRK sosyal medya hesabından yaptığı  açıklamasında;
"Tüm dünya ülkelerinde her gün on binlerce vakanın ortaya çıktığı COVID-19 pandemisi nedeniyle ülkemizde de zor günler yaşanmaktadır. Bugüne kadar dünya genelinde 315 bin insan ölmüş, ülkelerin ekonomileri büyük yara almış, hayat neredeyse durmuş, insanlar korku ve panik atmosferine esir olmuş ve bu yüzden de sadece dünyada değil ülkemizde de birçok kural, öncelik, mesele değişmiştir.
Peki, Türkiye bu korkunç salgında nerede duruyor? İstatistikler gösteriyor ki dünyada yüzde 7 ortalamaya çıkan ve hatta bazı batı ülkelerde bile yüzde 15’leri aşan ölüm/tanı oranına rağmen Türkiye’de bu oran yüzde 2,7 seviyelerindedir. Yani Türkiye, iyi durumda yer alıyor. Mücadele başarılı gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin ciddiyetinde ve Sayın Sağlık Bakanımızın da üstün çabaları ile bugün mücadelemiz iyi gidiyor.
Bu büyük mücadelenin şüphesiz en büyük kahramanları;
• Çocuğunun yüzünü günlerdir göremeyen, onlara dokunamayan, evlatlarına sarılamayan fedakâr SAĞLIK ÇALIŞANLARIDIR
• Koruyucu ekipmanları nedeniyle şu sıcak günlerde vücudu haşlanan cefakâr SAĞLIK ÇALIŞANLARIDIR
• Maske ve eldiven yüzünden yüzü ve elleri tanınamaz hale gelen sabır abidesi SAĞLIK ÇALIŞANLARIDIR
• Ölümü göze alarak ve hatta ölerek her gün defalarca kez “pozitif” vaka ile birebir temas halinde olan SAĞLIK ÇALIŞANLARIDIR
• Bir hastasını şifa ile taburcu ettiği için “aziz milletimizin hayatını kurtarıyoruz” sevincinden horon tepen, halay çeken, çiftetelli oynayan güzel yürekli SAĞLIK ÇALIŞANLARIDIR
• Sayın Sağlık Bakanımızın “onları ne kadar çok överseniz gerçeği o kadar söylemiş olursunuz” dediği SAĞLIK ÇALIŞANLARIDIR
• Sayın Cumhurbaşkanımızın “sizler umudun adısınız” dediği SAĞLIK ÇALIŞANLARIDIR
Hekim, hemşire, ebe, sağlık memuru, ATT, laborant, röntgen teknisyeni, VHKİ, memur, hizmetli, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi; kısacası İSTİSNASIZ tüm sağlık çalışanlarımızı SAĞLIK-SEN olarak yürekten alkışlıyor, destekliyor ve üyemiz olsun olmasın bu zorlu mücadelede bizlerin üzerine ne düşüyorsa yapmaya hazır oluğumuzu bir kez daha altını çizerek ifade ediyoruz.
Gelelim konumuza;
İşte bu sağlık çalışanlarımız Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi COVID-19 pandemi sürecinin en sıkıntılı, en büyük boyutları ile yaşandığı İSTANBUL’da da büyük bir özveri ile mücadeleye devam etmektedir.
Hiç şüphesiz bu süreç sağlık çalışanlarının üstün gayreti ve bizlerin onlara desteği sayesinde atlatılabilir.
Ama öyle olmuyor! Sağlık çalışanlarına sahip çıkması gereken, bizzat onlara destek vermesi, onların önünü açması, onların halini hatırını sorması, onları yüreklendirmesi, eksikleri telafi etmesi, hatta kusurları örtmesi gereken bir sağlık yöneticisi bakın neler yapıyor!
Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Aytekin KAYMAKCI Bey!
Ne yapıyorsunuz mesela?
Çalışma saatleri konusunda adil bir düzenleme yapabiliyor musunuz?
Yapamıyorsanız, kişilere bunun hakkını verdirebiliyor musunuz?
Bu konuyu size dilekçe yazarak sormak isteyen bir sağlık çalışanına ne yapıyorsunuz mesela?
Soruşturma açıyorsunuz, öyle mi?
Egonuzun üstesinden gelemiyorsunuz, öyle mi?
Empati yapamıyorsunuz, çünkü bu kavurucu sıcaklarda sağlık çalışanlarıyla birlikte bir astronot gibi değil gün boyu klimalı odada ferahlıyorsunuz, öyle mi?
Sonra ne yapıyorsunuz sayın başhekim?
Sağlık çalışanları gibi otele gidip kendi çamaşırlarınızı yıkayıp, size verildiği kadarıyla kumanyadan yiyip, çocuklarınızı uzaktan sevme hasretiyle boğuşuyor musunuz mesela?
Bunları yapamıyorsanız, yapanların üzerine bir de siz çullanmasanız, uygun olur mu mesela?
Onlara soruşturma açmasanız, kişisel hırslarınızı sağlık çalışanlarının onca sıkıntısına rağmen hele hele bu dönemde egonuza daha fazla mukayyet olsanız, uygun olmaz mı?
Elinizi kolunuzu sallayarak sıcak yuvanıza gittiğinizde bu yukarıda yazdıklarımı bir kere daha düşünseniz, olmaz mı?
Eğer bu şartlarda hiç olmuyorsa ama olmasını istiyorsanız eski günlerdeki gibi servisinize-aramıza dönseniz belki o şekilde bizi daha iyi anlarsınız, olmaz mı?
Yoksa, sizden başka, sizin gibi bu işleri hiç kimse yapamaz mı? Öyle mi?
Sağlık çalışanları adına sorularımızı sorduk, cevaplarımızı bekleriz artık…" sorularını dile getirdi.
Editör: TE Bilisim