personel sağlık net

Sağlık Bakanlığınca geçtimiz aylarda 20+10 bin olmak üzere 30 bin sağlık personeli alındı.  Alınan son 10 bin personel ise Nisan ayının bu son günlerinde göreve başlayacaklar

Sağlıkla ilgili okullardan mezun olan onbinlerce aday ise hala atama bekliyor. Sosyal medyayıda oldukça etkin şekilde kullanan sağlık çalışanları https://www.instagram.com/saglikci_birligi/ sayfası üzerinden örgütlenip gündem oluşturuyorlar. 

BAKAN KOCA: ALIM OLACAK

Son olarak Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin KOCA'nın Adıyaman gezisinden sağlıkçı birliğine mensup atama bekleyen gençler Bakan KOCA'ya ulaştı

Sayfadan yapılan açıklamada;

Meslektaşlarımız Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'nın Adıyaman İl ziyaretine ortak olup sağlık ataması konusunda sorularımızı ilettiler:

1) Sayın bakanım en erken kpss sınavı temmuz ayında, bu sene 2020 KPSS puanıyla bir alım olacak mı?

2) Yüksek puanlarla atama bekliyoruz, 2020 puanıyla atama ne zaman?

Bu ve benzeri soruları sorarak bakanımızdan özet olarak şöyle bir cevap aldık: "Yüksek puanlarla beklediğinizin farkındayız, atama için uğraşıyoruz, arttırmaya çalışıyoruz. Bir çalışmamız var fakat yetişir mi henüz kesin değil. Siz de biliyorsunuz atama için çalışıyoruz. İnşallah olur." cevabını aldık.

Buna ek olarak YHGM ile yapılan telefon görüşmesinde: "2022 yılı içinde kesin bir alım olacak. Yıl içerisinde olacak ama bu durum sürece bağlı, eğer süreç hızlı bir şekilde ilerlerse sınavdan önceye yetişir eğer süreç ağır işler ve yetişmezse sınavdan sonra olur."
Cevabını aldık.

- Bakanlığımızın Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Sayın @gozdekiriscioglu konuyla alakalı arkadaşlarımızın yanına gelerek: "Bakanımız yeni bir atamanın olması için çok fazla uğraşıyor. Çok çabalıyor. Meslektaşlarınıza selamlarımı iletin." cümlelerini kullandı.

Adıyamanda bakanımızın programına eşlik ederek güneşin altında saatlerce bekleyen meslektaşlarımıza sonsuz teşekkür ederiz. Mücadeleniz bizlere gurur kaynağı oldu. Tüm katılımcıların emeğine sağlık.

Editör: TE Bilisim