Koronavirüs önlemleri kapsamında nisan ayı başında bütün özel ve vakıf hastaneleri de pandemi hastanesine dönüşmüş ve normal hasta kabulüne ikinci bir karara kadar ara vermişti. Cumhurbaşkanlığı'na sunulan taslak normalleşme planıyla özel hastanelerin ve vakıf hastanelerinin tekrar normal hasta kabul etmeye başlayacağı tarih de belli oldu. Planlara göre hastaneler normale 1 Haziran 2020'den itibaren dönmeye başlayacak.

1 Haziran'dan itibaren pandemi hastanesi sayılarının kademeli olarak azaltılması ve sadece kısıtlı hastanelerin pandemi hastanesi olarak kullanılması, diğer hastanelerin normal hasta kabul ve işleyişe geri dönmesi, hastanelerde uygulanan salgın tedbirlerinin kademeli olarak gevşetilmesi ve pandemi hastaneleri ayrıldıktan sonra gerek Covid19 tedavisi için gerekse elektif vakalar için sağlık hizmeti verilmesi planlanıyor.

1 Temmuz 2020'den itibaren ise sağlık çalışanlarının durdurulan izinlerinin kademeli olarak yeniden açılması, sağlık personelinin tayin ve yer değişikliği uygulamalarının normale dönmesi planlanıyor.

Sağlık Bakanlığı tüm sektörlerde normalleşme sürecinde uygulanacak salgın tedbirlerine ilişkin rehber dokümanlar hazırlayacaktır. (4 Mayıs 2020)

İlgili tüm bakanlıkların işaret ettiği meslek gruplarına yönelik eğitim (20 Mayıs 2020)

HAZİRAN AYI PLANI

Pandemi hastanesi sayılarının kademeli olarak azaltılması ve sadece kısıtlı hastanelerin pandemi hastanesi olarak kullanılması (1 Haziran 2020)

• Diğer hastanelerin normal hasta kabul ve işleyişe geri dönmesi (1 Haziran 2020)

• Hastanelerde uygulanan salgın tedbirlerinin kademeli olarak gevşetilmesi (1 Haziran 2020)

• Pandemi hastaneleri ayrıldıktan sonra gerek Covid19 tedavisi için gerekse elektif vakalar için sağlık hizmeti verilmesi (1 Haziran 2020)

TEMMUZ AYI PLANI

• Sağlık çalışanlarının durdurulan izinlerinin kademeli olarak yeniden açılması (1 Temmuz 2020)

• Personelin tayin ve yer değişikliği uygulamalarının normale dönmesi (1 Temmuz 2020)

Editör: TE Bilisim